Kiesett a BL-ből a „teljesen felkészületlen” Kolozsvári U-BT

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. szeptember 27., 17:50

Korai véget ért a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatának Bajnokok Ligája-kalandja, miután a németországi 78:72-es veresége után hazai pályán is kikapott 88:77-re az első selejtezőkörből érkezett Riesen Ludwigsburgtól.

Fotó: Az U-BT Facebook-oldala

A második kvalifikációs kör kedd esti visszavágóján a házigazdák nagyon rosszul kezdtek, hiszen a hátrány lefaragása helyett tovább nőtt a különbség, miután a vendégek tizennyolc ponttal nyerték az első negyedet. A folytatásban ugyan összeszedte magát a román bajnok, de az utolsó játékrészben már nem tudott csodát tenni a fordítás érdekében.

Mihai Silvășan vezetőedző kiábrándítóként jellemezte a találkozót, mert nagy reményeket fűzött továbbjutásukhoz.

Ráfizettünk a meccs elejére. Teljesen felkészületlenek voltunk erőnlétileg és mentálisan is. Nem sikerült mozgósítanom a fiúkat, és nem találtam egy olyan kezdő felállást, amely kellő lendületet adott volna"

– értékelt.

Hozzátette ugyanakkor, hogy tanítványait gratuláció illeti meg, amiért nem törtek meg, hanem az utolsó pillanatig harcoltak a remélt továbbjutásért. A Kolozsvári U-BT ezt követően a FIBA-Európa Kupa csoportkörében folytathatja szereplését, ellenfeleit viszont majd a csak kvalifikációs szakasz lezárása után ismeri meg.