Románia kijutott, Magyarország lemaradt a futsal-Eb-ről

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. szeptember 27., 16:54

Románia teremlabdarúgó-válogatottja a grúzok kiejtésével kijutott a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokságra, Magyarország viszont a lengyelországi kudarc miatt lemaradt a jövő évi seregszemléről.

Fotó: Frf.ro

A pótselejtezős párharcok szerda esti visszavágóira a „piros-sárga-kékek" egy meglepő 2-2-es hazai döntetlen után utaztak el Tbiliszibe, ahol az ellenfélnek újfent sikerült ráijesztenie Robert Lupu játékos-edző együttesére. Savio Valadarez gyors gólját ugyanis kevesebb mint tíz perc leforgása alatt három grúz találat követte.

A dévai meccsel ellentétben viszont most nem kellett a második félidőre várni, hogy a hátrányt lefaragják,

mert a szünetig Paulo Ferreira és Mimi Stoica is eredményes tudott lenni, hogy aztán fordulás után Savio megint előnybe hozza a romániai csapatot. Az Eb-pótselejtezőn most először szereplő házigazdáiktól erre egy perc után válasz érkezett, de utána a honosított brazil Savio további két gólt szerzett, és még Emil Răducu is betalált

a 7-4 arányú győzelemmel záruló találkozón.

Két évvel ezelőtt, mint ismeretes, a magyarországiak épp Románia kiejtésével jutottak ki az Eb-re, most azonban elmaradt a drámai siker a pótselejtező visszavágójának hajrájában. Sito Rivera legénysége a 2-1-es hazai győzelem után reménykedve érkezett meg Koszalinba, de Rafal Franz a hatodik percben, tizenkét másodperc lefogása alatt két gólt szerezve jelezte: nem adják fel a harcot.

A magyarok ugyan felzárkóztak és a szünetben még továbbjutásra álltak, de a második félidőben egy góllal „kevesebbet" szereztek a szükségesnél:

a házigazdák 6-4-re nyertek, így 7-6-os összesítettel készülhetnek a január 30-án kezdődő kontinensviadalra.

A pótselejtezőkről még Szerbia (8-7-es összesítettel ejtette ki a cseheket) és Franciaország (6-5-ös összesítéssel a horvátokat „hagyta” otthon) kvalifikált a seregszemlére, amelyre a házigazda Szlovénia és a címvédő Spanyolország mellett Azerbajdzsán, Olaszország, Kazahsztán, Portugália, Oroszország és Ukrajna már korábban jegyet váltott. Az Eb-sorsolás pénteken lesz Ljubljanában.