Miriuță szerint nem érdemelt vereséget a Dinamo az örökrangadón

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. szeptember 25., 17:52

Örökrangadóhoz méltó, helyzetekben gazdag és látványos mérkőzésen győzte le az FCSB 1-0-ra a Dinamót az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

Fotó: Facebook/FC Steaua Bucuresti

„Kár hogy kikaptunk, mert nem érdemeltük meg” – vélekedett Vasile Miriuță, miután a Dinamo kispadján vezetőedzőként debütálva 1-0-ra elveszítette az FCSB elleni örökrangadót az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A nagybányai szakember

csak dicsérni tudta tanítványait, akik szerinte „szenzációsan” játszottak az első félidőben, és csak a szerencse hiányzott ahhoz, hogy helyzeteiket gólra váltsák.

A Ștefan cel Mare útiak valóban kiválóan kezdtek a bukaresti Național Aréna több mint 20 ezer fős közönsége előtt, de amíg Adam Nemec ziccerét Niță kapus hárította, addig Mahlangu látványos lövését a kapuléc állította meg. A házigazdák ezalatt Dennis Man szögletét követően Momcilovic révén a 31. percben szerezték meg a vezetést, hogy aztán az Alibec helyére becserélt Gnoherével, valamint Budescuval és a fiatal Mannal ostromolják Penedo kapuját.

A panamai hálóőr ugyanakkor bravúrosan állta a sarat, a második félidőben még Budescu büntetőjét is hárítani tudta, hogy az utolsó pillanatig esélyt adjon csapatának az egyenlítésre. A vendégek gólja azonban a sok ziccer ellenére elmaradt, és a cserék után kissé „leült" játék végén

az FCSB-tulajdonos George Becali „dalolhatta a Traviatát”.

Még Alibec gyenge szereplése miatt sem mérgelődött, a Dinamo elleni siker mindenért kárpótolta. A „steauásokat" edző Nicolae Dică értékelésekor elárulta, hogy a meccs előtt figyelmeztette tanítványait arra, hogy összpontosítsanak a pontrúgásokra, mert ilyen rögzített helyzetekből akár nyerhetnek is.

„Most sikerült is. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem szereztünk több gólt, mert sok helyzetünk volt, de a lényeg, hogy győztünk.

A meccs alatt teljesen meg voltam bolondulva, nagyon vágytam rá, hogy edzőként megnyerjem az első derbimet”

– fogalmazott.

A Liga 1 12. fordulójában 1-1-es döntetlennel zárult a vasárnapi Iași–Temesvári ACS Poli találkozó, míg a Botoșani–Viitorul és az Astra–Kolozsvári CFR meccset hétfőn rendezik.