Barátok az ellenfél táborából – pezsgő hangulatban zárult a sportolimpia Kolozsváron

Kiss Előd-Gergely 2017. szeptember 24., 19:39

Pezsgő hangulatban ért véget a hét végén a Kolozsváron megszervezett, félezer diákot megmozgató, harmadízben tartott sportolimpia. A fiúk kosárlabda döntőjében a középiskolások felnőtt ultrákat megszégyenítő hangulatot teremtettek.

Fotó: Facebook/Sportolimpia

Köztük foglalt helyett Elkan Glória, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum végzős diákja is, aki a lányok kosárlabda tornáján vett részt és készséggel számolt be a Krónikának a szeptember 19. és 23 közt tartott rendezvényen szerzett élményeiről.

„Nagyon-nagyon jól telt.

Tavaly még az volt a hozzáállásom, hogy csak harcolunk, küzdünk a győzelemért, de idén mintha minden gát feloldódott volna és tényleg jól éreztük magunkat”

– újságolta. Persze a legszebb élménye ettől még az volt, hogy egy mérkőzést sikerült megnyernie a csapatának, amelynek sportértékét növeli, hogy a tavalyi bronzérmest sikerült legyőzniük, így természetesen büszkék magukra.

{K1}

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceummal vívott döntőt egyébként nagy küzdelemben a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium nyerte.

A bajnokcsapatból a torna legjobbjának megválasztott Tamás Benedek is arról számolt be:, sok új ismerőst, barátot szerzett az ellenfelek táborából.

Fotó: Facebook/Sportolimpia

Azt is elárulta, hogy a tornagyőzelmet a stabil védekezésnek és a higgadtságuknak köszönhetik. Grabán Zsolt, a sportolimpia főszervezője is a sport közösségszervező erejét emelte ki.

Egyre több iskola küldi el diákjait a rendezvényünkre, ez biztosította az idei sportolimpia sikerét.

Ami számunkra nagyon nagy pozitívum, hogy azok sportolók, akik részt vettek a versenyeken az elmúlt két évben, most önkéntesként tértek vissza és segítettek a rendezvény sikeres lebonyolításában” – értékelt a Krónikának Grabán Zsolt.

Hozzáfűzte, fontos számukra, hogy a diáksportolók generációi közötti kapcsolat folyamatos, akik kikerültek a gimnáziumokból, egyetemistaként is visszajönnek, a sportolimpián kötött barátságok pedig a későbbiekben is megmaradnak. Kérdésünkre

Grabán Zsolt elmondta, 2018-ra újabb sportágakat igyekeznek majd felvenni az erdélyi magyar középiskolás diákok seregszemléjének programkínálatába.

Fotó: Facebook/Sportolimpia

Mint részletezte, Novák Károly Eduárddal, a rendezvény pályakerékpárban paralimpiai bajnok fővédnökével konzultálva arra az álláspontra jutottak, hogy a kerékpározást is fel tudják venni a versenyszámok közé.

{K2}

Erről és más sportágak bevezetéséről érdemben a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozásán fognak dönteni októberben.