Diszkóláz a kincses városban

Gyergyai Csaba 2017. szeptember 22., 14:04

A 80-as évekbeli diszkóklubok, régi házibulik hangulatát idézi meg szombaton este Kolozsváron az a négyórás show, melynek keretében a legendás elektro-pop formáció, az Alphaville, Sandra, a Londonbeat és Fancy is fellép az új sportcsarnokban.

1982 óta muzsikáló Alphaville Fotó: BBC

A retró bulik szerelmeseinek egészen biztosan páratlan élményben lesz részük, hiszen hasonló kaliberű eseményen eddig még nem vehettek részt a kincses városban: az egykoron slágert slágerre halmozó, világhírű előadók repertoárjuk legjavát mutatják majd be a várhatóan telt házas eseményen.

A hasonló, tematikus bulikra a nagy világvárosokban, New Yorkban, Párizsban, Berlinben és Prágában is rendszerint elkapkodják a jegyeket.

Az 1982 óta muzsikáló Alphaville olyan számokkal vált világhírűvé, mint a Big in Japan, a mindenki által ismert Forever Young vagy az Afternoons in Utopia. Ezeket biztosan elő is adják majd a kolozsvári koncerten, amelyen az sem kizárt, hogy új dalokat is hallhat majd a közönség.

Sandra az első számú német popdívának számított a 80-as években – ekkoriban az európai popzene királynőjeként emlegette a média, egyenesen Madonna legfőbb riválisát látták benne –, s olyan dalokkal ostromolta a slágerlistákat, mint az In The Heat of The Night vagy Maria Magdalena.

A táncos időutazásban segít még az 1988 óta aktív és rendszeresen koncertező Londonbeat nevű formáció is,

ők a 90-es évek legelején robbantak be a köztudatba az I’ve Been Thinking About You című világslágerrel.

Az 1988 óta aktív Londonbeat Fotó: mn2s.com

A sportcsarnok színpadán mikrofont ragad még a müncheni származású Fancy is, aki már 1984-ben bejelentkezett a diszkózene „bundesligájába” a Flames of Love című, a rádiók által a mai napig rendszeresen játszott dalával.

A Discoteca 80 címmel meghirdetett szombati rendezvény szervezői 17.30-tól várják a közönséget az új sportcsarnokba,

az első fellépő várhatóan 19 órától nyitja meg a slágerparádét. Elő lehet kaparni a szekrény mélyéről a régi diszkós öltözékeket és a parókákat is: a helyszínen díjazzák majd az alkalomhoz illően beöltözött partiarcokat.