Korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítják Sevil Shhaideh kormányfőhelyettest

Krónika 2017. szeptember 22., 11:33

Gyanúsítottként hallgatta ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) pénteken Sevil Shhaideh fejlesztési minisztert, kormányfőhelyettest egy korrupcióval összefüggő ügyben.

Sevil Shhaideh fejlesztési miniszter, kormányfőhelyettes

A miniszterelnök-helyettes egy ügyvéd kíséretében érkezett a DNA székhelyére, ahol a kihallgatása előtt nem kívánt nyilatkozni az összesereglett újságíróknak.

Kihallgatását követően Sevil Shhaideh elmondta, a nyomozó hatóság munkatársai a tudomására hozták, hogy gyanúsítotti minősége van egy korrupciós bűncselekményekkel összefüggő bűnvádi dossziéban.

A Mihai Tudose vezette kormány tagja a DNA ügyészeinek kérésére hivatkozva nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen ügyben folyik ellene bűnvádi eljárás.

„Gyanúsított vagyok, többet nem mondhatok, ugyanis a bűnügyi kivizsgálás folyamatban van. Most közölték velem is ezt a tényt. Minden jogommal élni fogok és ügyvédemmel együtt megvizsgáljuk az iratokat” – idézte Shhaideh-t az Agerpres hírügynökség. A miniszterelnök-helyettes nem válaszolt az újságírók arra vonatkozó kérdésére, hogy benyújtja-e lemondását, ha vádat emelnek ellene. 

Az elmúlt napokban a DNA két egykori miniszterelnököt, Sorin Grindeanut és Victor Pontát is kihallgatta, az érintettek szerint mindkettőjüket tanúként. Sajtóinformációk szerint az ügyészség a Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök érdekeltségébe tartozó Tel Drum társaság ellen folytat nyomozást.