Kitüntetés, Madár és buli a tizenöt éves nagyszalontai Hajdúhéten

Krónika 2017. szeptember 19., 15:47

Többnyire sportrendezvényeket és szabadidős programokat kínál a közönségnek Nagyszalontán a hétfőn megkezdődött, és vasárnapig tartó Hajdúhét.

Dánielisz Endre helytörténész kalauzolja Áder János államfőt a nagyszalontai Arany-portán álló tájházban Fotó: MTI

Az immár tizenöt éves rendezvénysorozat első két napján a sportvetélkedőké és az egészséges életmódra nevelésé volt a főszerep, szerdán pedig Kádár Annamária marosvásárhelyi pszichológus, tréner előadását hallgathatják meg a hajdúvárosiak 18 órától a Magyar házban arról, miként lehet megalapozni az önbecsülést és küzdőképességet gyermekkorban.

Kulturális szempontból csütörtök lesz az idei Hajdúhét „fénypontja”, ekkor nyújtják át ugyanis

Dánielisz Endre helytörténésznek a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, amelyet Áder János köztársasági elnök Nagyszalonta, Nagyvárad és Debrecen együttműködése révén adományozott Nagyszalonta díszpolgárának.

Az állami kitüntetés átadása után mutatják be a Magyar házban a nyugalmazott tanár Közkinccsé lett a teljes Arany-életmű című kötetét.

A szervezők szerint közkívánatra idén is lesz színházi est a Hajdúhéten: pénteken 19 órától a Zilahy Lajos Művelődési Házban az Anconai szerelmesek című kétrészes, zenés komédia elevenedik meg a Kalocsai Színház művészeinek előadásában. A szombat már teljes egészében bulis napnak ígérkezik a bihari városban, ahol egymást követi a hazai és anyaországi előadók, együttesek mulatós és könnyűzenei koncertje.

Az aznapi kolbászfesztivál zsűrijének tagja és sztárműsorvezetője Erdei Zsolt (becenevén „Madár”) világbajnok profi ökölvívó, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke lesz, aki a szervezők ígérete szerint nem a pofonokat, hanem a pontszámokat osztogatja majd. A Hajdúhetet szombaton este a város első könnyűzenei fesztiválja, a Szalonta Sound zárja minőségi hangerővel, lézershow-val, rengeteg látványelemmel, a bulin hazai és magyarországi lemezlovasok kevernek.