Magyar és román banki adathalászokat fogtak Indiában

Krónika 2017. szeptember 16., 11:28

Egy magyar és egy román állampolgárságú ATM-tolvaj került vizsgálati fogságba Indiában; a két gyanúsított pénzintézetek ügyfeleinek kártyáival követtek el visszaélést.

Indiai rendőrségi illetékesek beszámolnak a csalók elfogásáról Fotó: News18.com

Letartóztattak egy magyar és egy román állampolgárt az indiai hatóságok Bengaluruban – adta hírül a News18.com indiai médiacég honlapja alapján a Magyar Nemzet.

A 40 éves Dan Sabin Christian és a 44 éves Máré János a gyanú szerint a város több pontján ATM-eknél hightech eszközökkel (a bankautomata színére festett mozgásérzékelővel, rejtett kamerával) loptak bankkártyaadatokat és PIN-kódokat. Szeptember elsején érkeztek a városba, néhány nappal később telepítették az eszközöket.

A bengalurui rendőrség beszámolója szerint elfogásuk után bevallották, hogy egy bűnbanda tagjai, társaik az Egyesült Királyságban élnek, ők szeptember 19-en terveztek visszatérni Európába.

„Egyelőre nem tudjuk, hogy továbbítottak-e a megszerzett adatokat Nagy-Britanniába” – közölte Pratap Reddy rendőrségi igazgató, hozzátéve, a román férfi ellen hasonló gyanú miatt eljárás indult korábban Jamaikában. A hatóságok értesítették a két ország nagykövetségét a letartóztatásokról.