Zenétől lesznek hangosak a hétvégén Szatmárnémeti utcái

Bede Laura 2017. szeptember 15., 17:56

Több mint 25 utcai művész tölti meg élettel Szatmárnémetit a pénteken kezdődő utcazene-fesztiválon. A háromnapos rendezvénysorozaton sajátos zenei világok találkozhatnak és tradicionális, világzenei produkciókat mutatnak be.

A főszínpad a Corneliu Coposu sétányon található „rendezvénygödörben” lesz, az utcai színpadokat a központi parkban, a Coposu sétányon, a Redhat Yardban lehet megtalálni, illetve egy különleges helyszínnel is készülnek a szervezők: életre keltik a Szamos-partot.

A Transilvania sugárúton a töltés és a folyó közötti színpadon is az utcazene-fesztivál fellépőit hallgathatják az érdeklődők. Színpadra lép többek között El Bechin, Lorenzo Galli, Social Salto, Vodoo Papa Duo, CeZar, Alex Torres, ToSoda Project, UkustiQ.

A zenei versenyre 15 jelentkezőt választott ki a zsűri: olasz, angol, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek mérhetik össze tudásukat. A fesztivál külön kategóriában ad teret szatmári fiatal tehetségeknek.

Idén hét zenekar mérkőzik meg: Inedit, Outdoor 5, Rareş Jucan, Teodora Opre & Matuz János, The Light, Two Drops, Francz Erik. A zenei verseny összdíjazása 3000 euró, a zsűri elnöke Muraközy Péter, a veszprémi utcazene fesztivál főszervezője, a Sziget és a Volt Fesztivál programigazgatója.

A színvonalas zenei felhozatal mellett számos kiegészítő program várja az érdeklődőket. A Streetháromság jegyében, idén első alkalommal társul a streetmusichoz (utcazenéhez) a streetfood és a streetart kezdeményezése. A látogatókat kóstolóval kínálják kézműves sörökből, különleges burgerekből és egyéb ínyencfalatokból, valamint idén a zenészeken kívül megjelennek az utcai művészek, bűvészek, artisták.

Az utcazene fesztivál mindenekelőtt a szatmárnémetieké, viszont a #visitsatumare kezdeményezés alapján a várost a nagyvilágnak is meg kívánják mutatni.