Szenátort vert a B1 stúdiójában Victor Ponta egykori szóvivője

Krónika 2017. szeptember 14., 08:48

Nekirontott, megütötte és megrugdosta Mihai Goţiu szenátort Mirel Palada szociológus a B1 hírtelevízió szerda esti stúdióbeszélgetésének szünetében.

Ököljog. Mihai Goţiu és Mirel Palada a B1 hírtelevízió stúdiójában

Az incidens a Talk B1 című műsor reklámszünetében történt. A tévécsatorna meghívottai már az adás idején kemény szócsatát vívtak egymással, többször egymás szavába vágtak. Aztán az egyik reklámszünetben Mirel Palada, a Victor Ponta vezette kormány volt szóvivője egy újabb szóváltás után nekiugrott a Mentsétek meg Romániát (USR) politikusának, és arcon ütötte. A történtek miatt mindkét meghívott elhagyta a stúdiót.

Mihai Goţiu később visszatért a B1 Radu Banciu vezette műsorába, ahol elmondta, hogy Palada a szája tájékán ütötte meg ököllel, emiatt bedagadt az orra is, mindemellett támadója többször is belerúgott.

A szenátor szerint az eddig verbális agressziójáról elhíresült szociológust valószínűleg az hozta ki a sodrából, hogy szemtelennek nevezte.

„A televízió munkatársainak alig sikerült leszedniük rólam, majd kikísérték a kijáratig. Ami történt, az viselkedésként és gesztusként egyformán nagyon csúnya” – kommentálta a történteket a szenvedő alany.

A Verespatak megmentése érdekében folytatott zöld aktivistaként is ismert Mihai Goţiu közölte, az incident követően törvényszéki orvoshoz fordul látleletet venni, csütörtökön pedig feljelentést tesz a rendőrségen. A B1 televízió egyébként csütörtökön reggel közzétette az incidensről készült felvételeket, amelyeken Goţiu és Palada nem látszik, csak a megrémült Nadia Ciurlin műsorvezető, amint többször kérleli Paladát, hogy ne bántalmazza a politikust, majd azt kiáltja kollégáinak, hogy hívják a rendőrséget.