Adócsalásügyben érintett az önjelölt cigánykirály felesége

Krónika 2017. szeptember 13., 11:13

Megerősítette a magát a romák nemzetközi királyának valló Dorin Cioabă, hogy szerdán házkutatást tartottak nagyszebeni lakásán. Szerinte azonban őt nem gyanúsítják semmivel, hanem a feleségét idézték be kihallgatásra tanúként egy adócsalással és pénzmosással kapcsolatos ügyben.

Dorin Cioaba a romák nemzetközi királyának vallja magát

Dorin Cioabă a szerdán reggel lefolytatott házkutatást követően újságíróknak elmondta, ő is, és a felesége, Sighișoara Cioabă is ártatlanok, de mivel a neje nevére előállítási parancsot bocsátottak ki, meg kell jelennie a rendőrségen, ő pedig el fogja kísérni, és ügyvédként képviseli majd az érdekeit.

A nagyszebeni cigányvajda úgy nyilatkozott, felesége cége ólmot vásárolt attól a Mehedinţi megyei Strehaián működő kereskedelmi társaságtól, amely ellen nyomozás indult, vélhetően ezért akarják kihallgatni az ügyben tanúként, ő maga pedig a felesége mellett fog tanúskodni.

Összesen 28 házkutatást tartott szerda reggel a Mehedinţi megyei rendőrség nyolc megyében és a fővárosban egy kiterjedt adócsalóbanda ügyében.

Kolozs, Szeben, Temes, Hunyad, Dolj, Gorj, Mehedinţi és Argeş megyei, illetve bukaresti helyszíneken zajlottak a házkutatások. Az Agerpres hírügynökség szerint adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyeknél vizsgálódtak, akik illegális ügyleteik révén állítólag több mint 5 millió euróval károsították meg az államot.

A rendőrség közleménye értelmében 32 személyt kísérnek be kihallgatásra.