Szabadlábra helyezték Gregorian Bivolaru szektagurut

Krónika 2017. szeptember 13., 11:01

Feltételesen szabadlábra helyezik a szerdai nap folyamán Gregorian Bivolarut, a Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom vezetőjét, miután az ügyészek nem fellebbezték meg a bírák erre vonatkozó döntését.

A besztercei bíróság szeptember 7-én határozott Bivolaru feltételes szabadlábra helyezéséről. Fellebbezés hiányában a döntés jogerőssé vált, így Bivolarut kiengedik a besztercei börtönből, ahol büntetését töltötte.

A Spirituális Integráció az Abszolútumba elnevezésű vallási mozgalom vezetőjét 2013-ban ítélte hat év szabadságvesztésre a legfelsőbb bíróság kiskorúak megrontása miatt.

Előzőleg azonban Bivolaru megszökött az országból, 2005 áprilisában őrizetbe vette a malmői rendőrség, majd a svéd hatóságok politikai menedékjogot adtak neki.

Miután a bukaresti legfelsőbb bíróság kimondta ügyében a jogerős ítéletet, nemzetközi körözést bocsátottak ki ellene, és végül Franciaországban fogták el 2016. február 26-án. Tavaly nyáron hozták az országba, miután a francia hatóságok a kiadatásáról döntöttek.