Szászváros lakosságát veszélyezteti a festékgyár füstje

Krónika 2017. szeptember 12., 21:06

A Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség azt javasolja Szászváros lakosainak, hogy maradjanak otthonaikban és zárják be házuk nyílászáróit, hogy elkerüljék a mérgező füst belélegzését, miután robbanás történt egy festékeket előállító gyárban.

A tűzvész súlyos sérültjét Temesvárra szállítják

„Szászvárosban aktiválták a lakosságot figyelmeztető riasztórendszert. A tűz kioltásáig a lakosságnak azt javasolják, maradjanak otthonaikban” – idézte az Agerpres hírügynökség Anemona Doda katasztrófavédelmi szóvivőt.

A hatóságok a városlakóknak azt ajánlják, ne utazzanak a gyárcsarnok közelébe, amely 700 méterre található a legközelebbi épülettől.

A lángok a festékgyár egyik öt szintes épületében, 5 000 négyzetméteres felületen terjedtek el egy nagy erejű robbanás következtében. A katasztrófavédelem egységei számára nagyon nehéz a beavatkozás az óriási lángok, a magas hőmérséklet és a nagy füst miatt.

Egy 27 éves fiatal négyes fokozatú égési sérüléseket szenvedett, további négy személy füstmérgezést kapott a baleset nyomán. A helyszínen 30 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat hét tűzoltókocsi segítségével. Az olajos alapú festékgyárhoz érkezett további négy mentőcsapat, egy SMURD rohammentőegység és kérték a SMURD mentőhelikopter segítségét is. A tűzoltók Gorj, Fehér és Szeben megyéből is segítséget kértek, hogy megfékezzék a lángokat és a gomolygó füstfelhőket.