Utcai fesztivált szervez a kolozsvári Puck Bábszínház

Krónika 2017. szeptember 14., 15:48

Az óvoda- és iskolakezdést követő hétvégén különleges rendezvénnyel, az első Wonder Puck utcai fesztivállal „nyitja meg kapuit” a kolozsvári bábszínház.

Fotó: Biró István

A kolozsvári művészek mellett fellépnek nagyváradi, szebeni, gyulafehérvári, marosvásárhelyi, nagybányai, dévai, szatmárnémeti és dési művészek is. A város kitágítja kulturális határait az új kezdeményezéssel, közölte a teátrum.

A Wonder Puck nyílt színi, szabadtéri rendezvény, amely a család minden tagját megszólítja,

egymás mellett vonultatja fel a művészet különböző formáit, a színházat, a zenét, a táncot, a képzőművészetet és kézművességet.

A fesztivál egész ideje alatt tartalmas kulturális tevékenységeken vehet részt a jelenlévők apraja-nagyja. A rendezvényt pénteken 15 órakor nyitják meg a főtéri nagyszínpadon, utána 15.30-tól a kolozsvári katonai fúvószenekar Disney-filmekből való zenékkel szórakoztatja a nagyérdeműt.

Különlegesnek ígérkező programpont a jelmezbál, amely szombat este 19-tól kezdődik,

és a tombolával zárul. A táncos hangulat a Voltaj Academy koncertjével folytatódik, mely a fesztivál második napjának záróakkordja.

Az esemény programjában komplex színházi és kulturális oktatási kínálat található. A legkisebbekhez a bábszínházi, az ifjúsághoz elsősorban saját korosztályuk előadásai szólnak majd. Kolozsvár szívében mintegy 3520 négyzetméteren, három napon keresztül vonzó és barátságos művészi előadások és tevékenységek várják a gyerekeket és szüleiket. A színházi intézmények és társulatok mellett

a fesztivál számos jeles kolozsvári iskolának biztosít fellépési lehetőséget

színházi produkciókkal, koncertekkel, táncokkal, zsonglőrködéssel, alkotóműhelyekkel és kiállításokkal.

A szervezők azt tervezik, hogy a fesztivál következő kiadásai országos méretűre bővüljenek. A Wonder Puck eseményein és alkotó műhelyeiben való részvétel mindenki számára ingyenes, és lehetővé teszi a hátrányos helyzetű gyermekek részvételét is.

Az utcai fesztivál főszervezői a Kolozs Megyei Tanács, a Puck Bábszínház, a város polgármesteri hivatala valamint főpartnerekként az ESUA Alapítvány és LIONS Alapítvány.