A vásárhelyieknek ajánlják a Forgatag Magyar Termék Nagydíját

Krónika 2017. szeptember 05., 17:44

Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása – köztük a Vásárhelyi Forgatag – kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj (MTND) pályázat elismeréseit.

A Vásárhelyi Forgatag szervezői csapata a budapesti Országházban a Magyar Termék Nagydíjjal

A díjakat, különdíjakat kedden adták át a budapesti Országházban, a Magyar Gazdaság Ünnepén. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen kiemelte, a húsz évvel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely segíti nemzetközi szinten is a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását.

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj pályázati iroda ügyvezető igazgatója a kiírók nevében hangsúlyozta, idén az energiahatékonyság, a környezetbarát, a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kiemelt hangsúlyt kaptak. A 2017-ben kitüntetettek 61 százaléka először pályázott, az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozású művészek, szolgáltatók, a díjazottak 9,3 százaléka határon túlról érkezett.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nemzetpolitikája a szülőföldön boldogulás felé fordult. Példaként említette, hogy egyebek közt szakképző intézmények fejlesztésével, a külhoni vállalkozások támogatásával biztosítják a fiatalok helyben maradását.

Ebben az évben a Vásárhelyi Forgatagnak is odaítélte a szakmai zsűri a Magyar Termék Nagydíjat, és ezzel az egyik legrangosabb minősítési rendszer próbáját állta ki a marosvásárhelyi magyarság rendezvénye.

Az elismerést a Portik Vilmos, a rendezvény egyik főszervezője által vezetett szervezői csapat vette át Budapesten. Portik szerint a díj öt év munkájának az értékelése, elismerése.

„Mindenkinek köszönjük, hogy ez idő alatt mellettünk, velünk együtt dolgozott azon, hogy minden évben együtt ünnepelhessük magyarságunkat. Ezt a díjat a marosvásárhelyieknek ajánljuk, magyaroknak és románoknak egyaránt, hiszen úgy gondoljuk, hogy ez az elismerés nem csak a Vásárhelyi Forgatagnak szól. Ugyanakkor kifejezetten nagy örömünkre szolgál, hogy velünk együtt több magyar marosvásárhelyi vállalkozás is részesült ilyen díjban, mint például a Petry, az Ortoprofil vagy a Terézia, és így minden a határon túlra megítélt nagydíj Marosvásárhelyre érkezett” – idézte a szervezők közleménye Portik Vilmost. A főszervező hozzátette, a díj arra sarkallja a csapatot, hogy a következő években is színvonalas, minőségi programokat, közösségépítő rendezvényt nyújtsanak a forgatagozóknak.