Daum: senki sem hibáztatható azért, mert Románia nem jut ki a labdarúgó-vb-re

Krónika 2017. szeptember 05., 12:14

„Nem tőlem függ, hogy Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya maradok-e” – nyilatkozta Cristoph Daum, miután csapata hétfő este 1-0-ra alulmaradt Montenegró vendégeként a világbajnoki selejtezőkben, és így biztosan lemaradnak a vb-ről. 

Fotó: Frf.ro

A trikolórok 1-0-ra maradtak alul Podgoricában a E csoport 8. fordulójában – a találkozó egyetlen gólját Jovetic szerezte fejjel a 75. percben. Románia 9 ponttal maradt, így már nem csípheti el a pótselejtezőt érő második helyet sem, Montenegró ugyanis 16 ponttal rendelkezik, míg az éllovas Lengyelország – amely hétfőn 3-0-ra verte a vendég Kazahsztánt – 19 ponttal vezet.

Az is biztossá vált, hogy Románia a harmadik helyre sem érhet be a hátralévő két körben,

ugyanis a dánok is nyertek hétfőn 4-1-re Örményországban, és ezzel 16-ra nőtt pontjaik száma. Az örmények 6, a kazahok két ponttal állnak.

Senki sem hibás az elbukott vb-részvétel miatt. Tanulnunk kell ebből a selejtezősorozatból, hogy erősebbekké váljunk, nem szabad rombolni vagy felelősöket megnevezni.

Tárgyalni fogok a jövőről a szövetség vezetőivel. Ha úgy érzem, hogy a román válogatottnak nélkülem jobb lesz, akkor távozom” – fogalmazott a montenegrói találkozó után Daum. A német szakembernek egyébként automatikusan lejár a szerződése a vb-selejtezők végén, mivel nem teljesítették a hivatalos elvárást, és nem jutottak ki a 2018-as oroszországi viadalra. Románia utoljára 1998-ban szerepelt futball-világbajnokságon.