Transylvanicum fesztivált szerveznek Budapesten

MTI 2017. szeptember 01., 15:28

Hagyományos erdélyi ízekkel, kézműves vásárral és kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Transylvanicum fesztivál szeptember 8. és 10. között Budapesten, a Bálna melletti Nehru parton.

Illusztráció Fotó: Gligor Róbert László

Erdély kulturális és gasztronómiai értékeit, legfontosabb kézműves termékeit mutatják be az első alkalommal megrendezett Transylvanicum fesztiválon - mondta el Domokos István, a rendezvény főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kiemelte: a háromnapos rendezvényen a színpadi fellépők között lesz pénteken Keresztes Ildikó, a No Sugar zenekar, szombaton Baricz Gergő és bandája ad koncertet, vasárnap pedig cigányzenés gálaműsort tartanak, de minden nap lesz közös éneklés és táncház is.

Az erdélyi ízek között mindhárom napon meg lehet kóstolni többek között a „töltelékes káposztát”, kézműves kolbászok nagy választékát,

óriás palacsintát és a helyi kürtős kalácsot is, de a legjobb erdélyi pálinkákat és kézműves söröket is elviszik a kiállítók a helyszínre.

A családi programok nagy részét vasárnapra szervezik, ekkor a gyerekeket székely és erdélyi népmesékkel és helyi kézműves foglalkozásokkal várják.