Simona Halep „elszerválta” a továbbjutást a US Open első körében

Krónika 2017. augusztus 29., 16:26

Marija Sarapova újfent kifogott Simona Halepen: a női világranglistán második román teniszező ezúttal az US Open első körében kapott ki 6:4, 4:6, 6:3-ra az egykori orosz világelsőtől, ezért az év utolsó Grand Slam-tornájától hamar búcsúzni kényszerült.

Simona Halep hetedszer is kikapott Marija Sarapovától Fotó: USTA/Garrett Ellwood

A 25 éves konstancai a romániai idő szerint keddre virradó éjszaka rendezett találkozót követően sportszerűen elismerte ellenfele sikerét,

szerinte rossz szervái miatt maradt alul a főtáblás szerepléshez szabadkártyát kapó 30 éves riválisával szemben.

Kettejük mindenkori mérlege 7-0-ra módosult Sarapova javára, aki a második körben a svájci Viktorija Golubovicot 7:5, 5:7, 7:5-re legyőző Babos Tímea ellen adogathat.

Fotó: USTA/Garrett Ellwood

Az amerikai nyílt teniszbajnokság nyitónapján búcsúzott Irina Begu – 6:2, 7:6-ra kapott ki az ukrán Katerina Kozlovától – és a selejtezőből főtáblára jutott Mihaela Buzărnescu is – 6:1, 7:5-re múlta felül a dán Caroline Wozniacki –, mint ahogyan Marius Copilnak sem sikerült túljutnia a nyolcadik kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongán: 6:3, 6:3, 6:4-re marad alul. A kiemeltek közül búcsúzott még a brit Konta Johanna is, a spanyol Garbine Muguruzának ellenben nem okozott gondot 6:0, 6:3-ra legyőznie az amerikai Varvara Lepchenkót.