Temesváron „vérzett el” a négy gólt kapó CFR

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 27., 16:37

Megszakadt a Kolozsvári CFR veretlenségi sorozata a labdarúgó-Liga 1 idei szezonjában: látványos mérkőzésen 4-3-ra alulmaradt a Temesvári ACS Poli vendégeként.

Fotó: Leczki József/az ACS Poli Facebook-oldala

Megtört a Kolozsvári CFR veretlensége a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság idei szezonjában, ráadásul az elmúlt hat fordulóban kapott gól nélkül diadalmaskodó fellegvári együttes szombaton 4-0-ás hátrányból ébredve kapott ki végül 4-3-ra Temesváron, a Liga 1-es szereplésért három hónapja még osztályozót játszó ACS Politól.

„Ki gondolt volna erre?" – értetlenkedett a vendégeket edző Dan Petrescu a nyolcadik fordulóban rendezett találkozó végén, elismerve, nem számított arra, hogy a Bega-partiak ilyen sokszor feltörik a Liga 1 legerősebb védelmét.

A szakember már arra sem emlékezett, hogy került-e valaha ilyen helyzetbe a hazai bajnokságban, mint ahogyan a CFR-rel sem fordult elő 2016 május 29. óta, hogy négy gólt kapjon

– akkor a Botoșani vendégeként maradt alul. Petrescu szerint tanítványai nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy most az első percben, negyven méterről bevették a kapujukat. Úgy vélte, hogy a nagy hőség miatt nem „találtak magukra" a pályán.

„A három gólunk már nem segített rajtunk. Ha egyenlítünk, akkor megérte volna, de így, őszintém mondom, hogy

jobban örülnék, ha azokat a találatokat az elkövetkező fordulókra hagytuk volna”

– értékelt csalódottan Petrescu. A találkozón ráadásul megsérült egyik kulcsembere, az a Ciprian Deac, aki hat év után most ismét meghívót kapott a válogatottba, de orvosai szerint várhatóan lemarad Románia soron következő világbajnoki selejtezőiről.

A hazaiakat edző Ionuț Popa ugyanakkor extázisba került a sikertől, azt azonban elismerte, hogy amikor ellenfelük a hajrában felzárkózott, még ő is izgult a végén. „Nem is tudom, mit mondhatnék. Akár még ki is egyenlíthettek volna. Már nagyon rég nem éltem át hasonló mérkőzést" – fogalmazott a DolceSportnak.

Győzelmükkel a temesváriak 13 pontra növelték összetettjüket a Liga 1-ben, míg a CFR 19 ponttal maradt a táblázat élén. Ugyancsak hétvégén nyert a Dinamo a Voluntari vendégeként 3-1-re – a vendégek úgy kaptak tévesen egy büntetőt Marius Avram játékvezetőtől, hogy Nemec a hatoson belül a labdára lépre esett el, nem pedig az ellenfél szabálytalansága miatt –, míg az Astra 2-0-ra verte otthon a Bukaresti Juventust, a Craiova pedig ugyanennyivel múlta felül a Medgyesi Gaz Metant.