Emberhátrányban nyert a szebeni újonc a „stadiontalan” UTA ellen

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 27., 16:28

Megszakadt a listavezető Temesvári Ripensia labdarúgócsapatának hibátlan mérlege a Liga 2-es bajnokságban, miután a hétvégi ötödik fordulóban 2-2-es döntetlent ért el a Brăila otthonában.

Fotó: Az FC Hermannstadt Facebook-oldala

Emiatt az összetettben visszazárkózott mögé az a szintén újonc Hermannstadt, amelyik a hétközi veresége után most a 39. perctől emberhátrányban játszva győzte le 2-0-ra Szebenben az UTA-t.

Az UTA egyébként kénytelen lesz az egész őszi szezonban az Arad melletti Világoson rendezni a hazai mérkőzéseit,

mivel a Motorul-pálya felújítási munkálataival nem végeznek tavaszig. Gheorghe Falcă polgármester bejelentése szerint a klub ragaszkodott ahhoz, hogy műfüves pályát alakítsanak ki a stadionban, annak kivitelezését pedig 6-7 hónapos közbeszerzési eljárás előzi meg – miközben az UTA Neuman Ferenc-arénájának újjáépítése ugyancsak várat magára.

Az elöljáró „hozzáállása” miatt háborgó szurkolók pénteken közleményben adtak hangot elégedetlenségüknek, másnap pedig már a klub is kénytelen volt állást foglalni az ügyben, mert a honlapjukon közzétettek alapján

működésükhöz szükségük van mind az önkormányzat, mind a drukkerek támogatására.

Megköszönték a polgármesteri hivatal „erőfeszítéseit”, ugyanakkor leszögezték: ők hibrid játékfelületet szerettek volna, mivel annak felszíne természetes gyepszőnyeg, és csak az alsó réteg műfű.

„A Világos által biztosított körülményekkel elégedettek vagyunk. Amikor a feljutást tűztük ki célul, akkor számításba vettük, hogy esetleg a teljes szezont ott kell lejátszanunk, így a pálya vagy a stadion állapotát nem fogadjuk el kifogásként az esetleges gyengébb eredményekre" – fogalmaznak a közleményben.

A hétvégi veresége miatt nyolc ponttal maradt UTA eltávolodott a 13 ponttal élen álló Ripensiától, illetve a 12 ponttal második Hermannstadtól, és két pontra nőtt a hátránya a Marosvásárhelyi ASA-val szemben – utóbbi 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Snagovval.

A Liga 2 ötödik fordulójának többi eredménye: Argeș FC–Nagyváradi Luceafărul 3-0 (játék nélkül), Târgoviște–Suceava 6-0, Bukaresti Metaloglobus–Miroslava 1-2, Clinceni–Temesvári ASU Poli 2-3, Balotești–Szatmárnémeti Olimpia 2-0, Afumați–Călărași 0-1. A Mioveni–Pandurii meccset ma 18.30-tól rendezik.