Igény van a logisztikai parkokra – 13 millió lejes beruházás Temesváron

Bálint Eszter 2017. augusztus 27., 15:03

Bővítik a temesvári CTParkot a Románia nyugati régióiban tapasztalt, a logisztikai és ipari felületek iránt megnövekedett keresletnek köszönhetően.

Fotó: Romaniajournal.ro

A CTP ipari és logisztikai parkokat fejlesztő cég 13 millió lejt fektet be a temesvári CTPark 32 ezer négyzetméteresre történő bővítésébe. A II. CTPark egy 15 000 négyzetméteres területet jelent, ahol egy stratégiai befektető telepszik meg, és további, egyenként 8500 négyzetméteres részt bérbeadásra kínálnak fel.

„Azért döntöttünk a temesvári II. CTPark megépítése mellett, mivel szerződést kötöttünk egy stratégiai partnerrel, aki bővítené a raktározási és gyártási felületét. A másik ok, hogy Temesvár környékén nőtt az ipari területek iránti kereslet, és

szükség van prémium kategóriájú, bérbe adandó felületekre, amelyek többet nyújtanak, mint az egyszerű csarnokok.

Örömmel tapasztalom, hogy nő a logisztikai és ipari felületek piaca Romániában” – nyilatkozta Ana Dumitrache, a CTP Romániáért felelős igazgatója.

Mint rámutatott: a romániai logisztikai piacban rendkívüli fejlődési potenciál rejlik, főként ha figyelembe vesszük a nemzetközi trendeket, és összehasonlítást végzünk: míg Csehországban minden ezer lakosra 400 négyzetméternyi logisztikai felület jut, addig Romániában ez alig 128 négyzetméter ezer lakosra.

„Temesvár földrajzi stratégiai elhelyezkedésének, illetve az infrastruktúra fejlettségi szintjének köszönhetően nagyon fontos a romániai logisztikai és ipari infrastruktúra fejlődése szempontjából” – vallja az igazgató.

Az I. temesvári CTP-t 2015-ben vásárolták meg, és jelenleg olyan ismert cégek bérelik teljes egészében, mint az Altex, az eMAG vagy a Soehner, amelyek összesen 10 ezer négyzetmétert foglalnak el. A CTP terjeszkedési tervei Temesvár mellett Kolozsvárra, Tordára és Dévára is kiterjednek.