EL: négyet-négyet kapott, kiesett a Videoton és a Viitorul

Krónika 2017. augusztus 24., 23:40

A Videoton az idegenben elért 0-0 után Felcsúton 4-0-ra kikapott a szerb Partizantól az Európa Liga-selejtező 4. fordulójának csütörtöki visszavágóján, így nem jutott a sorozat csoportkörébe. A Viitorult Salzburgban „intézték el” hasonló arányban.

A fehérvári Danko Lazovic (balra) és a belgrádi Nemanja Miletic Fotó: MTI

Fehérvári szempontból hidegzuhannyal indult a mérkőzés, mert egy gyors szerb ellentámadás végén Tawamba lőtt gólt. AzMTI beszámolója szerint Lazovics kétszer is válaszolhatott volna, majd Henty ziccerben lőtt kapu mellé.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a félidő közepén növelte előnyét a Partizan:

Soumah volt eredményes. A továbbjutás kérdése már ekkor eldőlni látszott, de a szerbek újabb találatukkal a 35. percben biztossá tették csoportkörbe jutásukat.

Fordulást követően Juhász kiállítása tovább rontotta a Videoton helyzetét, amely tíz emberrel is próbált támadni. A Partizan emberelőnyben kedvére alakította ki a helyzeteket, amelyek közül Djurdjevic értékesített egyet, megadva ezzel a kegyelemdöfést a székesfehérváriaknak.

A székesfehérváriak búcsújával a magyar csapatok immár sorozatban ötödik éve nem jutottak egyik európai kupasorozat főtáblájára, azaz csoportkörébe sem.

Nem lesz ott Gheorghe Hagi Viitorulja sem: a hazai 3-1-es vereség után idegenben 4-0-ra kapott ki a Liga 1 aranyérmese a Salzburgtól. Egy másik román csapat viszont érdekelt lesz az EL-csoportkör pénteken 14 órakor kezdődő sorsolásán, hiszen a Steaua a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköréből átkerült a második legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára.

{K1}

{K2}