Megszakadt az ASA veretlenségi sorozata a Liga 2-ben

Krónika 2017. augusztus 23., 17:57

Az újonc Temesvári Ripensia otthonában szakadt meg az élvonalból kiesett Marosvásárhelyi ASA labdarúgócsapatának veretlensége a Liga 2-ben, miután a hétközi negyedik fordulóban 3-2-re kikapott kedd este a listavezető Bega-partiaktól.

Fotó: Sebatataru.ro

A vezetést ugyan a vendégek szerezték meg a 37. percben Candrea révén, de a házigazdák még az első félidő végén egyenlítettek Popa góljával. A fordulatos mérkőzés második játékrészének elején újfent az ASA került előnybe – Sârbu a 49. percben volt eredményes –, de a Ripensia válasza ezúttal sem maradt el:

négy percen belül két találatot is szereztek

Dumiter és Matiș révén, ezért a szezonban eddig hibátlan együttes újabb három ponttal növelte pontjai számát.

A forduló többi mérkőzését szerdán 18 órától rendezik. Ezek közül a Liga 2-es mérkőzések kiemelt összecsapásainak sugárzási jogát megvásárló DigiSport az UTA–Mioveni találkozót akarta élőben sugározni. Csakhogy az aradiak – akik már korábban is ellenezték, hogy a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) adja el a jogokat –

nem fogadták el, hogy ugyanannyi bevételt kapjanak a tévéközvetítésekből, mint a többi, kevésbé népszerű együttes, ezért nem engedélyezték hazai összecsapásaik közvetítését.

A klub egy helyi tévétársaságnak adta el a jogokat. „Értesítettük az FRF-et és a Digit is: nem egyezünk bele, hogy a hazai pályán rendezett találkozóinkat közvetítsék, mert a jogdíjak elosztásakor nem veszik figyelembe a közvetített meccseink számát, a bajnokságban elért helyezésünket, a dicsőséglistát és nem utolsó sorban az UTA márkájának az értékét” – közölte Codru Grădinariu klubelnök.

Szerdán mutatkozik be egyébként a Călărași labdarúgócsapatának vezetőedzői tisztségében Dan Alexa, aki a 2017–2018-as szezont még a Liga 1-es Chiajna alakulatának élén kezdte meg, de korábban dolgozott a Marosvásárhelyi ASA-nál is, továbbá feljutatta a Temesvári ACS Polit és a Rapidot a másodosztályból. Új csapatának megerősítéséhez Nagyváradról vinne el játékosokat, mivel a szezont várakozáson aluli eredményekkel kezdő Luceafărul bércsökkentést tervez.