Késeléses támadás Finnországban és Németországban

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 18., 19:46

Megkéseltek több embert Finnországban, Turku városának központjában pénteken délután. Késeléses támadás történt egy németországi városban is, itt egy ember meghalt, egy megsebesült.

 

Turkuban két embert késelt halálra a támadó, indítéka egyelőre ismeretlen Fotó: News8000.com

A finnországi rendőrség közlése szerint ketten meghaltak, nyolc embert kórházban ápolnak sérülésekkel, a Turku városközpontjában elkövetett késelés kapcsán – adta hírül a turkui kórház. A rendőrség Twitter-üzenetben tudatta, hogy lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható. A hatóság úgy véli, több elkövetője lehetett a késelésnek, jelenleg a lábon lőtt és elfogott férfi gyanítható cinkosait is keresik.

A Daily Mail című lap arról ír, hogy egy szemtanú egy vagy több lövést hallott és látta, hogy egy ember a földön fekszik. Ugyanakkor a támadásról az internetre felkerült videó szerint „Allah Akbar” kiáltás hallatszik, miközben emberek futnak az utcán.

A támadásról nem tudni még, hogy terrorista indíttatású volt-e. A súlyos incidens miatt fokozták a biztonsági készültséget a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén. A rendőrség egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól. A halálos áldozatról a Turun Sanomat című finn lap adott hírt. Az Ilta-Sanomat című bulvárlap értesülései szerint hat embert sebesített meg a késelő, öt nőt és egy férfit.

Közben egy embert megöltek, egyet pedig megsebesítettek a németországi Wuppertalban pénteken a rendőrség szerint. A rendőrség információi szerint a wuppertali főpályaudvar közelében történt az incidens, amely során egy 31 éves férfi meghalt, egy 25 éves pedig megsebesült.

A helyi rendőrség még mindig egy vagy több gyanúsítottat keres a támadással kapcsolatban – írta az ABC News. A késelés lehetséges indítékairól egyelőre nem adtak ki információkat.