Növelték a hosszú hétvégén szolgálatban lévő rendőrök számát

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 12., 15:35

Huszonnégyezerrel több belügyi alkalmazott teljesít szolgálatot a Nagyboldogasszony ünnepi hosszú hétvége alatt. A határátkelőket és a pályaudvarokat is többen felügyelik a zavartalan utazás érdekében.

Fotó: Kristó Róbert

A Nagyboldogasszony-napi minivakáció zavartalanságát biztosító intézkedések kapcsán tárgyalt Marcel Ciolacu kormányfőhelyettes pénteken Carmen Dan belügyminiszterrel, Răzvan Cuc szállításügyi miniszterrel, Florian Bodog egészségügyi miniszterrel és Mihai Fiforral, a gazdasági tárca vezetőjével.

A kormány arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy augusztus 12-e és 15-e között a szokásosnál 24 ezerrel több belügyi alkalmazott teljesít majd szolgálatot a közbiztonság és a közlekedés zökkenőmentességének biztosítása érdekében.

Mivel augusztus 15. egyúttal a román tengerészet ünnepe is,

1.100 belügyi alkalmazott a tengerparti rendezvényeken lát el szolgálatot.

Az ünnepnapokon 4.700 tűzoltó és rohammentős áll készenlétben, hogy szükség esetén a bajbajutottak segítségére siessen.

Növelték a személyzet létszámát a határátkelőkön is: 3.200 határrendőr dolgozik azért, hogy lecsökkentsék a várakozási időt az országból való távozáskor illetve bejövetelkor.

A vonatokat pótkocsikkal látják el, és növelik a szolgálatot teljesítő személyzet létszámát a nagyobb vasúti gócpontok pályaudvarain.

A kabinet adatai szerint augusztus 12. és 15. között országszerte 233, nagy tömegeket megmozgató vallási, katonai vagy kulturális rendezvényre kerül sor, ezekre összesen 600 ezer résztvevőt várnak. A legnagyobb szabású rendezvényeket Constanţa, valamint Brăila, Neamţ, Kolozs, Suceava és Máramaros megyében tartják.