Felvillanyozta a Kolozsváron bulizókat az Untold varázsa

Bede Laura 2017. augusztus 06., 18:56

A holdvilágban és a reggeli napsütésben is ugyanannyi energiával és jókedvvel buliztak a hétfő hajnalban záruló, harmadik alkalommal szervezett kolozsvári Untold fesztivál résztvevői.

Armin van Buuren reggelig szórakoztatta kolozsvári közönségét Fotó: Untold

Százezres tömegeket – számtalan külföldi látogatót és hazai fesztiválózót – vonzott a Kolozsvár Arénába és környékére a hétfő hajnalban záruló, harmadik alkalommal megszervezett Untold négynapos elektronikus zenei rendezvénysorozat.

A fesztivál legjobban várt lemezlovasának, a holland Armin van Buurennek szombat éjjeli fellépésén

a résztvevők száma elérte az aréna maximális befogadóképességét, ezért a biztonsági intézkedéseket követően korlátozták a belépést,

és sokan a nagyszínpadnak otthont adó, Sárkányfészeknek elnevezett helyszínen kívül hallgatták a fél kilencig tartó előadást.

Fotó: Untold

A reggelig bulizók között szerepelt Emil Boc polgármester is, aki a DJ egyik rajongójával készített fotón tűnt fel a Facebook közösségi oldalon.

Az Untold neves visszatérő vendége az idei 8.30-as zárásával újabb rekordot állított fel, mivel tavaly – a program szerint mintegy négy órával hosszabb fellépése után – már 7 órakor elhagyta a színpadot.

Nagyszámú közönség fogadta szombat este a Hurts angol szintipopzenekart is, amely élő zenés koncerttel szórakoztatta a résztvevőket.

Theo Hutchcraft, az együttes frontembere szinte minden dal után vagy közben fehér rózsákat dobott a nézőtérre,

ami csak fokozta a számtalan érzelmet kiváltó előadás hangulatát. Szintén meglepetésekkel teli produkciót nyújtott Tinie Tempah angol rapper, akinek a szombat délutáni koncertjén egy sikeres lánykérésnek lehettek tanúi a résztvevők.

A több mint 200 hazai és külföldi előadó fellépésének helyet adó 10 színpad közül az Alchemy Stage-nél is nagy tömeg gyűlt össze a román rap egyik népszerű képviselőjének, Grasu XXL-nek a fellépésén.

Pénteken is élő zenés produkciók nyitották a fellépések sorát: Jasmine Thompson, Vama és Ellie Goulding koncertezett, majd Lost Frequencies, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike és TUJAMO lemezlovas szórakozatta hajnalig a résztvevőket.

Csütörtökön tűzijátékokkal közbeékelt, páratlan produkciót nyújtott Dillon Francis, Axwell /\ Ingrosso, Hardwell és GTA. Várhatóan vasárnap is fergeteges előadások lesznek, John Newman, Alan Walker, Afrojack, Martin Garrix és Steve Aoki felel a fesztiválozók hangulatért.

Több tízezer lejre bírságoltak

A rendőrség és a csendőrség összesen 28 írásos figyelmeztetést és 108 bírságot rótt ki az Untold fesztivál első három napján, összesen 66 235 lej értékben leginkább a társadalmi együttélés normáinak megsértése, illetve csend- és rendzavarás miatt, de sok esetben bűncselekmény elkövetése miatt léptek közbe – tájékoztatott a Kolozs megyei csendőrség közleménye. A nyomozás minden esetben ügyészségi felügyelettel zajlik. Három nap alatt összesen 1211 személy szorult a fesztivál helyszínére telepített orvosi központok segítségére, 27 személyt kórházba szállítottak. A szervezők szerint a fesztivál első napján 76 000, a másodikon 82 000 személy vett részt, a négy nap alatt összesen mintegy 300 000 vendégre számítanak.