Liga 2: győzelemmel rajtolt az UTA és az ASA

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 06., 18:05

Győzelemmel kezdték hétvégén a 2017–2018-as szezont a másodosztályos labdarúgó-bajnokság fő esélyesei: az UTA 1-0-ra nyerte a Târgoviște elleni idegenbeli rangadóját, míg az ASA hazai közönség előtt múlta felül 2-1-re az újonc Miroslavai Științát.

Az ASA egy góllal múlta felül újonc vendégét Fotó: Boda L. Gergely

Nem volt ugyanakkor ennyire sikeres a Nagyváradi Luceafărul, amely hába uralta a vendég Snagovi Sportul elleni játékot, mert végül be kellett érnie egy 1-1-es döntetlennel. Remizett az élvonalból kiesett Târgu Jiu-i Pandurii is az újonc FC Argeș otthonában (0-0), és várhatóan új edzőt kell keresnie, mert Mihai Teja kilátásba helyezte a távozását.

Érdekesség, hogy akárcsak tavaly – az akkor pár héttel később visszalépő Pankota –, úgy most is jegyeztek nagyarányú vereséget az idény kezdetén:

a Suceavai Foresta 16-0-ra kikapott az újonc Temesvári Ripensia otthonában.

Az újoncok közül a szebeni Hermannstadtnak sikerült még 3-0-ra nyernie, a vendég Balotești ellen. A Liga 2 hétvégi első fordulójának többi eredménye: Bukaresti Metaloglobus–Szatmárnémeti Olimpia 0-1, Brăila–Temesvári ASU Poli 2-3, Clinceni–Călărași 4-1, Mioveni–Afumați 4-0.

{K1}