További meglepetésekben bízik a bajnokverő Sepsi OSK – Örül a szerencsének a CFR

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 06., 16:13

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a hosszabbításban lőtt góllal legyőzte a bajnoki címvédő Viitorul labdarúgócsapatát. A Kolozsvári CFR ugyancsak három pontot gyűjtött a Liga 1 negyedik fordulójában.

Fotó: A Gheorghe Hagi Labdarúgó-akadémia Facebook-oldala

Bajnokverést ünnepelt hétvégén a hazai labdarúgó-élvonal háromszéki újonca, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, hiszen Hadnagy Attila 93. percben szerzett góljával legyőzték a vendég Viitorult a Liga 1 negyedik fordulójában.

Gheorghe Hagi konstancai csapata ekkor már emberhátrányban volt a két sárg alapot gyűjtő Boli kiállítása miatt – azt megelőzően Țucudean találatát les miatt érvénytelenítették, Eric helyzetét pedig Niczuly kapus hárította, de emlékezetes marad Florinel Coman 88. percben elrontott ziccere is. A találkozó egyik pikantériája volt, hogy a Herea fivérek egymás ellen léptek pályára: Claudiu a házigazdákat, Ovidiu pedig a vendégeket erősítette.

Tudtam, hogy gyorsak és hatékonyak a Sepsi ellentámadásai. Megérdemlik, hogy az élvonalban szerepeljenek,

hiszen hat pontjuk van, legyőzték a bajnokot, valamint céltudatosan és ötletesen játszanak” – dicsérte az ellenfelet Hagi.

A szentgyörgyieket edző Valentin Suciu jelezte, hogy a döntetlennel is elégedettek lettek volna, a megszerzett három pont után viszont még nagyobb az örömük.

Ha az eddigieknél is felelősségteljesebben és szervezettebben játszunk, akkor tudunk még meglepetést szerezni”

– nyilatkozta a brassói Tineretului-stadionban rendezett találkozó után.

Fotó: A Gheorghe Hagi Labdarúgó-akadémia Facebook-oldala

A másik újonc, a Bukaresti Juventus 2-1-re kikapott a Temesvári ACS Politól, a Botoșani 3-1-re nyert a Voluntari vendégeként, míg a Kolozsvári CFR a Iași otthonából vitte el a három pontot 2-0-s sikerrel.

Utóbbi eredményre nem is panaszkodott Dan Petresecu, a fellegváriak edzője, a pályán mutatott játékukra viszont annál inkább. Az összetettben a Botoșani csapatával holtversenyben – 10 ponttal – élen álló vasutascsapat szakvezetője szerint nem érdemelték meg a sikert, mert az ellenfelük nagyon jól játszott.

Jó, hogy jól lőttük azt a két szögletünket”

– állapította meg, megjegyezve, hogy a hőség mindkét felet ugyanúgy érintette, szerinte sokkal jobban kellene alkalmazkodniuk a körülményekhez. A Craiova–Astra és a Chiajna–FCSB találkozót vasárnap rendezik 18.30-tól, illetve 21 órától, míg hétfőn Dinamo–Medgyes mérkőzés lesz (21.00) a 4. fordulóban.