Legyőzöttként búcsúzik a 100 méteren eddig verhetetlen Usain Bolt

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 06., 12:18

A Londonban zajló atlétikai világbajnokságon a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét nagy meglepetésre az amerikai Justin Gatlin nyerte, a visszavonulást fontolgató legenda, az eddig veretlen jamaikai Usain Bolt csak a harmadik helyen végzett.

Fotó: Iaafworldchampionships.com

Az M4sport.hu beszámolója szerint a nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sztár meglehetősen rosszul rajtolt, de a cél előtt kis híján utolérte a legnagyobb kihívójának tartott, 21 esztendős amerikai Colemant. Ám végül nem ő, hanem a 8-as pályán futó, 35 éves Gatlin győzött 9.92 másodperccel, Coleman ideje 9.94, Bolté pedig 9.95 volt. Gatlin az előző vb-n és a tavalyi olimpián is második volt Bolt mögött.

Ez volt Usain Bolt első veresége vb vagy olimpia döntőjében.

A 2011-es világbajnokságon sem nyert, de akkor rossz rajtja miatt kizárták, a 100 méteres klasszikus távon végül háromszoros világbajnokként zárja pályafutását.

A 100 és 200 méteren, valamint a jamaicai 4x100-as váltóval is világcsúcstartó Bolt a brit fővárosban búcsúzik a versenyzéstől, utolsó futására várhatóan szombaton, a sprintváltó döntőjében kerül sor.