Szakmányban osztogatják a bírságokat a rendőrök az Untoldon

Krónika 2017. augusztus 05., 13:59

A rendőrség és a csendőrség 17 írásos figyelmeztetést és 37 bírságot rótt ki a kolozsvári Untold fesztivál második napján, összesen 37 300 lej értékben  – tájékoztat a Kolozs megyei csendőrség szombati közleménye.

Fotó: Untold

A rendfenntartók 13 esetben bűncselekmény elkövetése miatt léptek közbe. A nyomozás minden esetben ügyészségi felügyelettel zajlik.

Összesen 402 személy szorult a fesztivál helyszínére telepített orvosi ellátó központok segítségére, 12 személyt kórházba szállítottak.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a rendfenntartók azt ajánlják azoknak, akik ezután érkeznek a fesztiválra, hogy gondosan ügyeljenek értéktárgyaikra, kerüljék a konfliktushelyzeteket, ne válaszoljanak provokációkra.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy ne fogyasszanak túlzott mennyiségű alkoholt, ne használjanak tiltott szereket és ne habozzanak a rendfenntartók segítségét kérni, ha a helyzet megkívánja, vagy bűncselekmény szemtanúi voltak.

A szervezők a fesztivál négy napja alatt mintegy 300 ezer vendégre számítanak. Pénteken, a megabuli második napján 82 ezren szórakoztak a koncerteken. Fellépett a Kolozsvár Arénában egyebek mellett Ellie Goulding (ő először keverte a zenét Romániában), a holland Don Diablo, a Dimitri Vegas & Like Mike művésznéven elhíresült testvérpár, valamint a német Tujam.