Megerősítés: Daum marad Románia futballkapitánya

Krónika 2017. augusztus 02., 18:13

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) megerősítette tisztségében Christoph Daum szövetségi kapitányt, akinek az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt kellett jelentést készítenie tevékenységéről.

Az e heti elnökségi ülést követően Răzvan Burleanu FRF-elnök közölte: a technikai bizottságot irányító Mihai Stoichiță szerint

vannak arra utaló jelek, hogy sokkal jobb eredmények születnek, ezért a kapitány menesztése nem került szóba.

„Nem kell spekulálni, a kapitány kitölti szerződését, azaz a világbajnoki selejtezősorozat végéig tisztségében marad. Utána újból kielemezzük a tevékenységét és megvitatjuk az esetleges közös folyatás lehetőségét" – idézi a sportági vezetőt a hivatalos közlemény.

Daumot, mint ismeretes, már kinevezése óta bírálják, a kritikus hangokat pedig csak táplálta, hogy irányítása alatt a felnőtt labdarúgó-válogatott mindössze kétszer tudott nyerni három döntetlen és három vereség mellett – a barátságos mérkőzéseket is beleszámítva.

Az oroszországi világbajnokság E jelű selejtezőcsoportjában hat forduló után mindössze hat ponttal áll a negyedik helyen a 16 pontos lengyelek, valamint a 10 pontnál tartó Montenegró és Dánia mögött. Legközelebb szeptember elsején az ugyancsak hat pontos örményeket fogadják.