Mihai Tudose kormányfő viccnek tartja a testneveléstankönyvet

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 01., 10:45

Meggyőződésem, hogy Liviu Pop oktatási miniszternek a testneveléstankönyv bevezetéséről szóló javaslata mindössze „vicc” volt – nyilatkozta Mihai Tudose miniszterelnök.

Fotó: Veres Nándor

„Az Országos Testnevelési és Sportakadémián valóban tankönyvekből tanulnak, de előbb talán jobb lenne, ha megtanítanánk a gyermekeket futni, mozogni, megfelelően fejlődni, és mindezt lehetőleg nem tankönyvekből. (...) Tárgyalunk majd a témáról a miniszterrel,

nekem meggyőződésem, hogy ez csak vicc volt”–- idézte az Agerpres Mihai Tudosénak az Antena 3 televízió hétfő esti műsorában elhangzott nyilatkozatát.

Az oktatási tárca vezetője azt nyilatkozta múlt héten, hogy ősztől testnevelésből is lesz tankönyvük az ötödikeseknek, és támogatja, hogy a többi osztály esetében is vezessék ezt be. Liviu Pop szerint a tankönyv a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt hasznos lesz, hiszen – például – részletesen leírja, hogyan kell helyesen elvégezni a különféle gyakorlatokat.

„Egyik prioritásom, hogy minden tantárgyból legyen tankönyv, hiszen mindegyik tantárgy fontos”

– mondta a miniszter.

A szülők körében felháborodást váltott ki a bejelentés, a tárcavezető közösségi hálón tett bejelentésére sokan kifejtették: inkább tornatermeket kellene építeni, ráadásul a gyerekeknek már így is túl sok könyvet kell cipelniük.