Román rendőrök is járőröznek a Hungaroringen

Krónika 2017. július 29., 14:21

Lengyel, osztrák és szlovák kollégáikon kívül román rendőrök is segítik a magyar egyenruhások munkáját az ezen a hétvégén zajló Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában.

Román rendőrök a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésének napján a mogyoródi Hungaroringen Fotó: MTI

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban jelentette be, hogy a rendőrök feladata elsősorban a külföldi szurkolók problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése lesz.

Az idei Magyar Nagydíj július 27. és július 30. között zajlik a Hungaroringen. A rendőri biztosítást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság végzi. A versenypálya közelében idén is ideiglenes rendőrörs működik július 27. és július 31. között, ennek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon lehet megtalálni.

A magyar rendőrség tájékoztatása szerint a sportrendezvényre idén is nagy számban érkeznek magyar és külföldi látogatók, emiatt Mogyoród és környékének forgalma jelentősen megnő.

A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján – 2017. július 27., csütörtök reggeltől 2017. július 31., hétfő reggelig – megállási tilalom van érvényben.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással és tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság – olvasható a rendőrségi közleményben.