Vizes vb: Hosszú tovább fejlődne pillangón a 200 méteren szerzett bronz után

Hírösszefoglaló 2017. július 27., 23:11

Rendkívül boldog és elégedett volt Hosszú Katinka a 200 méter pillangón szerzett bronzérmét követően csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A harmadik helyezett Hosszú Katinka, a győztes spanyol Mireia Belmonte és a második helyezett német Franziska Hentke Fotó: MTI

„Majdnem, hogy jobban örültem ennek a bronznak, mint a kétszáz vegyesen szerzett aranynak, mert arra mindenki számított és elvárta” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok, aki 2009 és 2013 után szerzett vb-bronzot ebben a számban, amelyben csütörtökön Szilágyi Liliána hetedik lett.

Hosszú a 7-es, Szilágyi pedig az 1-es pályáról vágott neki a finálénak,

a „Ria, Ria, Hungária!” ezúttal is szinte felrobbantotta az arénát.

Hosszú keményen kezdett, féltávnál elsőként fordult, majd az utolsó 50-nek a harmadik helyről vágott neki. Hatalmas hajrába kezdett, s ugyan az első két helyre nem igazán volt esélye, de magabiztosan szerezte meg a bronzérmet az olimpiai bajnok spanyol Mireia Belmonte és a német Franziska Hentke mögött. Az Eb-ezüstérmes Szilágyi végig a 7–8. helyen úszott.

Hosszú ilyen időt négy éve nem produkált, de kicsivel tovább tartott az új technika elsajátítása.
Megjegyezte, ez egy nagy önbizalomlöket, a sok év munka, amit beletett a pillangóba, az ki fog jönni. Szeretne még tovább fejlődni ebben az úszásnemben.

Hosszú nem sokkal később már a 4x200 méteres gyorsváltó utolsó tagjaként állt rajtkőre, és

elképesztő hátrányból csinált szoros küzdelmet, amelynek végén hatodik lett a magyar csapat.

„A váltó mindig is olyan energiákat mozgatott meg, amelyről azt sem tudjuk, hogy van. Ráadásul ilyen fantasztikus környezetben vagyunk, három társam pedig ott áll mögöttem. Szerettünk volna dobogóra állni, reális cél volt, hátha Tokióra odaérünk. Remélem, benne leszek még akkor is a váltóban” – mondta.

A 28 éves bajai úszósztár a magyar csapat negyedik érmét szerezte a világbajnokságon: vasárnap a 4x100 méteres gyorsváltó lett harmadik, hétfőn Hosszú védte meg címét 200 méter vegyesen, szerdán pedig Cseh László végzett második helyen 200 méter pillangón.