Budapesti „büntetés” a Tusványoson sípoló nőt a hajánál fogva lerántó fotósnak

Krónika 2017. július 27., 18:29

Nem kap több munkát a külügyminisztériumtól az a csíkszeredai főkonzulátusnak is dolgozó fotós, aki Tusnádfürdőn a hajánál fogva rántotta le az Orbán Viktor beszéde közben sípoló lövétei lányt – közölte a Hír TV kérdésére Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szijjártó Péter (archív felvétel) Fotó: MTI

„Nem fogjuk a továbbiakban foglalkoztatni, ez teljesen egyértelmű. Amit az említett személy tett, az számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára” – mondta Szijjártó Péter a hírtelevíziónak.

A 2006-os budapesti tüntetéseken bántalmazott Révész Máriusz kormánybiztos is vállalhatatlannak tartja Borbáth Áron fotós tettét. A Hvg.hu portál által idézett fideszes politikus ugyanakkor arra számít, másokkal is hasonló történhet a jövőben, ha füttyszóval vagy más módon adnak hangot nemtetszésüknek egy-egy politikai rendezvényen.

Egy férfiember nem rángatja, nem pofozhat meg egy hölgyet

– mondta Révész. – Aki ezt teszi, az mindig vállalja a kockázatot, hogy vele valami történni fog, ugyanis elmennek az emberek, utaznak több ezer kilométert, hogy Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, bárkit meghallgassanak, és a sípoló ember – egyébként nem a szónokot zavarja, mert az ki van hangosítva, az nem hall semmit –, hanem a körülötte álló húsz-harminc embert”.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Gulyás Gergely

sem a nő fütyülését, sem az őt lerántó férfi tettét nem tartja helyesnek.

„Pontosan ugyanaz az álláspontunk, amit ugyanitt, nagyjából ugyanebbe a körben elmondhattam Ungváry Krisztián hasonló akciója kapcsán, hogy mind a provokációt, mind az erőszakot elítéljük” – mondta a politikus.

A miniszterelnök múlt szombati tusványosi beszéde közben Ladó Andrea sípolni kezdett, ezért a tömeg szélére kísérték, ahol azonban ismét belefújt a sípjába. A közönségből néhányan emiatt megrángatták, lökdösték, többen szidalmazni kezdték a tiltakozót, aki egy adott pillanatban a földre került, miután egy fotós férfi a hajánál fogva lehúzta. A nőt végül egy biztonsági őr kivezette a tábor területéről.