BL: egyenlítésben jól teljesített az FCSB

Páva Adorján 2017. július 26., 12:20

„Gólt kellett kapnunk, hogy magunkhoz térjünk, és úgy játsszunk, ahogyan elterveztük” – értékelt az FCSB-t – papíron másodedzőként – irányító Nicolae Dică, miután labdarúgócsapata 2-2-es döntetlennel zárt a vendég Viktoria Plzennel a BL-selejtezőkben.

A tréner állítása kétszeresen is igaz, hiszen az egykori Steaua mindkét félidőt rosszul kezdte, cseh vendégeik pedig a 23., illetve az 53. percben gólra váltották kezdeti fölényüket. A házigazdák azonban mindkét találat után felbátorodtak, és Budescu remekül értékesített szabadrúgása (37. perc), majd Teixeira szintén szépségdíjas fejesgólja (61.) pontmentést ért a piros-kékek számára.

„Nehéz meccsre számítottam, tudtuk, hogy agresszív ellenféllel kerülünk szembe. Ennek ellenére

nem értem, miért kezdtünk félénken.

Az elejétől fogva úgy kell játszanunk, mint a bekapott gólok után. A visszavágón sokkal többet kell dolgoznunk a továbbjutásért. Nem mi vagyunk a fő esélyesek, de bízom a fiúkban” – nyilatkozta a bajnoki ezüstérmest két hónapja felkészítő Dică, aki a jövő szerdai csehországi összecsapáson nem számíthat egyik gólszerzőjére, a bukaresti meccs 66. percében sérülés miatt lecserélt Budescura.

A román aranyérmes Viitorul szerda este mérkőzik meg a bajnokok ágán a vendég APOEL Nicosiával (TVR1, 21.00), míg az Európa Ligában csütörtökön lépnek pályára a román csapatok. A harmadik selejtezőkörben bekapcsolódó CSU Craiova és Bukaresti Dinamo

egyaránt nagynevű ellenfeleket fogad:

az oltyánok az olasz AC Milannal mérik össze erejüket Drobeta Turnu Severinben (Digi Sport 1, 21.00), míg a fővárosiak a Național Arenában látják vendégül a spanyol Athletic Bilbaót (TVR1, 20.30). Az előző körből továbbjutott Astra Giurgiu szintén otthon kezd (20.30-kor) az ukrán Olekszandrija ellen. Az egyedüli, még talpon maradt magyar együttes, a Videoton a francia Girondins Bordeaux otthonában lép pályára (Duna World, 21.30).