Kuti Nándorék megnyerték a B osztályos U20-as kosár-Eb-t Nagyváradon

Krónika 2017. július 24., 13:18

Bajnokként lép Európa legjobbai közé a Kuti Nándort és Engi-Rosenfeld Dávidot is soraiban tudó román U20-as férfi kosárlabda-válogatott: a házigazdák vasárnap este megnyerték a Nagyváradon rendezett B osztályos kontinensviadalt.

A Tudor Costescu által felkészített együttes – amely veretlenül zárt az élen – már az elődöntőbe jutással bebiztosította helyét a korosztály élvonalában, de itt nem állt meg: mintegy 2000 néző buzdítása közepette a finálét is megnyerte.

Kuti Nándor (balról a második) a torna legjobbjai között

A csapat egyik legjobbja a Kolozsvári U-BT sepsiszentgyörgyi születésű játékosa, Kuti Nándor volt, akit a torna álomcsapatába is beválasztottak,

akárcsak a Spanyolországban légióskodó Emanuel Cațét – a bukaresti születésű kosaras az Eb legértékesebb játékosa lett. A román válogatottat erősítette a Marosvásárhelyi Maros KK saját nevelésű játékosa, Engi-Rosenfeld Dávid is, aki a torna utolsó kosarát szerezte.

Horia Păun, a Román Kosárlabda-szövetség elnöke szerint a váradi siker azt bizonyítja, hogy jó úton indultak el. „Reméljük, hogy a most diadalmaskodó fiatalok közül sokan a felőtt válogatottban is bizonyítani fognak. A romániai kosárlabdázás lassan-lassan szárnyakat kap” – fogalmazott a sportvezető.

Románián és Horvátországon kívül Nagy-Britannia is élvonalba jutott a Váradon 21 válogatottat felvonultató tornán. Magyarország a 11. helyen zárt.