Stíluskavalkád az egy hónap múlva kezdődő Partiumi Magyar Napokon

Bede Laura 2017. július 21., 12:38

Változatos zenei programokkal, új központi színpaddal várják a résztvevőket a Szatmárnémetiben tizenhatodik alkalommal, augusztus 20–27. között rendezendő Partiumi Magyar Napokon.

Az év egyik legszínesebb rendezvényeként beharangozott 16. Partiumi Magyar Napok több mint 150 programmal, valamint a magyar zenei élet legkiválóbb előadóival várja augusztus 20–27. között a szatmárnémetieket és a más településről érkezőket.

A nemzetközileg is elismert Bohém Ragtime Jazz Band koncertje nyitja augusztus 20-án 21 órai kezdettel a Partiumi Magyar Napokat

a Széchenyi utcában felállított Farma Center színpadon, ahol a húszas-harmincas évek New Orleansának dzsessztől fülledt éjszakái is megelevenednek. A zenéjüket némi mókával és bohémsággal fűszerező együttes egy igazi hangszerarzenált vonultat majd fel: a banda nyolc tagja több mint húsz hangszeren játszik. Egy szintén nyolc zenészből álló együttes folytatja a rendezvény koncertsorozatát a reggae, ska, punk és a litino keveredéséből létrejött, általuk csak „huppogásként” definiált zenei előadásával.

Augusztus 21-én fellép a „nyolc hím”, azaz spanyolul az Ocho Macho. A magyarországi együttes szándékosan használja nevében a pontatlan fordítást, helyesen ocho machos lenne.

Szatmárnémeti egyik legnépszerűbb előadója, aki már a milánói Scala operaházat is meghódította és a nagymestertől, Andrea Bocellitől tanult, augusztus 22-én lép színpadra.

A Nagy Norbert Symphonic Live opera, operett és klasszikus zenék egyvelege, egyedülálló műsor minden korosztály számára. A szatmári művész egy dal erejéig a színpadra hívja majd az augusztus elején induló mesterkurzusának legjobb tanítványát.

A szervezők „stíluskavalkádot” ígérnek augusztus 23-ára, amikor a 2002-ben alakult Balkán Fanatik együttes lép színpadra. A hiphop-electronica-worldmusic duó, Yorgos és Lepe a műfaji és stílusbeli határokat feszegetve formabontó produkciókkal lepi meg a közönséget.

Az idei Partiumi Magyar Napok programjában a fiatalok által legjobban várt koncert a Children of Distancé. Több magyarországi zenei díj és elismerés után, többmilliós Youtube-nézettséggel és félmilliós Facebook-rajongó­tábor­ral büszkélkedhet a zenekar, amelynek tagjai augusztus 24-én lépnek színpadra.

Az idei rendezvénysorozat egyik sztárvendége Geszti Péter lesz,

aki augusztus 25-én az új központi Tarr Beton színpadon adja elő Létvágy című produkcióját. A Rapülők, a Jazz + Az és a Gringo Sztár után GESZTI néven újabb zenei projektjét indítja útjára Geszti Péter.

„Benne van minden, ami én vagyok, egyszerre retró és egyszerre mai. Annyiban retró, mint amennyi évvel idősebb vagy, mint akkor voltál. És annyira mai, mint amennyire fiatalnak érzed magad” – nyilatkozta a művész. A nagykoncert után pedig 22 órától a Kossuth-kerti színpad körül a Retromania együttessel lehet bulizni az elmúlt évtizedek legjobb slágereire.

A klasszikus magyar rock- és metálbandák közül idén a Pokolgép, illetve a kolozsvári Knock-out fokozza majd a hangulatot:

a rockzene kedvelői augusztus 26-án 18 órától gyülekezhetnek a Kossuth-kerti nagyszínpad előtt, valamint nagy sikerű koncertjük után pár évvel visszatér Szatmárnémetibe az Ed Philips and the Memphis Patrol. Minden idők egyik legnépszerűbb magyar zenekara, a Republic augusztus 27-én 18 órától lép fel a Kossuth-kertben,

a Partiumi Magyar Napokat pedig a legendás Omega együttes koncertje zárja

az új központi Tarr Beton színpadon 21 órától.

{K1}