EL: a Vidi egyedüli talpon maradt magyar csapatként készül a Bordeaux elleni párharcra

Krónika 2017. július 21., 10:01

A magyar csapatok közül egyedül versenyben maradt Videoton a francia Girondins Bordeaux csapatával találkozik majd a labdarúgó-Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Anel Hadzic, a Videoton játékosa és az észt Artur Valikajev Fotó: MTI

A székesfehérvári csapat csütörtök este 1-1-es döntetlent játszott az észt Nömme Kaljuval a felcsúti Pancho Arénában az EL-selejtező második fordulójának visszavágóján csütörtökön.

A székesfehérváriak 4-1-es összesítéssel jutottak tovább.

A Vidi az EL-selejtező 3. fordulójában a Girondins Bordeaux-val csap össze. Az első meccset Franciaországban rendezik jövő csütörtökön.

A csodában bízó Ferencváros szépíteni sem tudott: kettős vereséggel búcsúzott a nemzetközi porondtól. A zöld-fehérek a hazai 4-2-es vereség után csütörtökön idegenben 3-1-re kaptak ki a dán Midtjyllandtól. 

Az Astra Giurgiu a csütörtökön idegenben elért 0-0-s döntetlen után 3-1-es összesítéssel múlta felül az azeri Zirát, így készülhet az ukrán Olekszandrija elleni párharcra, először vendéglátóként. A harmadik selejtezőkörben további két romániai csapat kapcsolódik be a küzdelmekbe: a Bukaresti Dinamo a spanyol Athletic Bilbaót, a CSU Craiova pedig az olasz AC Milant fogadja csütörtökön.