Előkészítik a terepet a Depeche Mode-nak Kolozsváron

Krónika 2017. július 17., 22:47

Több mint hatszáz színpadi munkás, technikus, hangosító és biztonsági szakértő vesz részt a Depeche Mode vasárnapi, kolozsvári koncertjének előkészületeiben – adta hírül hétfőn a Ziua de Cluj portál.

Dave Gahan és a Depeche Mode vasárnap koncertezik Kolozsváron

A helyszín előkészítése a turné minden állomásán napokat vesz igénybe, ezért a munkálatokat már tegnap elkezdték. Csak a színpadi felszerelés szállítására tizenegy kamionra van szükség, a zenekari stáb négy busszal és öt kisbusszal érkezik. A legendás zenekar számára 50 méter széles és 20 méter magas színpadot építenek, melyen óriási képernyők is helyet kapnak, így várhatóan káprázatos vizuális élményben lesz részük azoknak, akik jegyet váltottak az európai turnét záró kincses városi fellépésre.

A Depeche Mode tagjai egyébként híresek arról, hogy az öltözők kialakítását sem bízzák a véletlenre: a helyi hírportál információi szerint

a brit zenekar frontembere, Dave Gahan sötét színű törölközőket, függönyöket, fekete kávéscsészét és fekete csokoládét kért a saját szobájába.

Az egyetlen színes „elem” állítólag egy csokor friss virág lesz az öltözőben. A zenekar tagjai kényelmes, kihúzható kanapékat is rendeltek a szervezőktől, Dave Gahan ugyanakkor külön kérte, hogy a biztonságát felügyelő személyzetnek női tagja is legyen. A bemelegítésben profi masszőrnő és erőnléti edző is segít majd a világsztár énekesnek.

A program szerint a Kolozsvár Aréna kapui 17 órakor nyílnak meg, 19.30-kor pedig a brit Maya Jane Coles lép színpadra, aki több európai helyszínre is elkísérte a sztárzenekart.

A Depeche Mode-koncert 20.45-kor kezdődik.

Az 1980-ban alapított Depeche Mode idén jelentette meg tizennegyedik, Spirit című studióalbumát, melynek európai lemezbemutató turnéja a kincses városban zárul. Több mint 100 millió eladott albummal Andrew Fletcher, Dave Gahan és Martin Gore zenekara minden idők talán legnépszerűbb elektronikus zenekarának számít, fennállásuk óta először koncerteznek Kolozsváron.