Rekordot döntött az idei Electric Castle

Krónika 2017. július 17., 18:15

Minden eddiginél többen látogattak ki a Kolozs megyei Bonchidán ötödik alkalommal megrendezett Electric Castle fesztiválra – tájékoztatnak a szervezők hétfői közleményükben.

Fotó: Facebook/Electric Castle

Vasárnap, a fesztivál utolsó napján 41 ezren vettek részt az elektronikus zenei rendezvénysorozaton, szombaton 42 ezerre rúgott ez a szám, pénteken 32 ezren, csütörtökön pedig 21 ezren látogattak ki a Bánffy-kastély udvarán szervezett eseményre.

{K1}

Kolozsvárról a látogatókat hatvan autóbusz szállította ki a fesztivál helyszínére, és minden vonat (nemzetközi vagy személyvonat), amely áthaladt Bonchidán, megállt a település vasútállomásán. Az autóbuszok 300 utat tettek meg a négy nap alatt. A szervezők a fesztivál területén tett lépéseiket is lemérték,

az a csapatag vitte a prímet, aki a négy nap alatt Kolozsvárról Nagyváradig jutott volna, ha nem a rendezvényen szaladgál.

A fesztivált idén 220 ezer négyzetméteres területen szervezték, és a több éves esős tapasztalatok miatt a szervezők minden színpad előtt olyan műanyag, illetve fából készült padlót helyeztek el, amelyre kevésbé tapad a sár, a kempingzónában és a fesztivál területén pedig kavicsos ösvényeket hoztak létre. Összesen 200 tonna kavicsot szórtak le és 20 ezer gumijárólapot helyeztek el.

A kommunikációt 25 kilométer UTP és optikai kábel biztosította.

A rendezvény főszínpadán Európa egyik legnagyobb, 600 négyzetméteres LED-képernyőjét állították fel,

csak a hanghoz szükséges felszerelést három teherautóval szállították el. A hangtechnika 500 ezer wattos terhelést is elbírt. Az Electric Castle szervezői a hulladékra is odafigyeltek: a fesztiválon termelt szemét 85 százalékát sikerült szelektíven gyűjteni, ezen pedig százfős csapat dolgozott éjjel-nappal.