Molnár Judit 2017. július 17., 12:11

Gátat az ígérgetéseknek!

Nem mondták eléggé hangosan és kitartóan, úgyhogy akikre a törvényjavaslat benyújtása, majd átpasszírozása tartozna, egyik fülükön beengedték, a másikon pedig gyorsan ki is tuszkolták. Utóvégre ezért van az embernek két füle! A partvonalon túlról javasolgatók közé sorolom magamat is, hisz hagytam, akkor vegyen elő a bölcsködés ingere, amikor a törvényhozók már elvonultak „jól megérdemelt” két hónapos szabadságukra. A kutyák ugathatnak, a karaván hegyen-völgyön túl jár.

De félre minden iróniával: ha a beharangozott pokoli kánikula és a több szempontból is eluralkodó uborkaszezon véget ér, elsőrendű fontosságú volna valami úton-módon törvényileg gátat szabni a hőscincér és bandájának szófolyama elé. S hogy miért szükséges már az első lépésben törvény?! Mert sajnos ilyen folyamatosan ígérgető csapat még nem állt az országos ügyek élén. Hét hónap telt el az otthonmaradók és hiszékenyek miatti választási sikerük óta (ők győzelemről beszélnek, de ez is a háryjánoskodásuk része), ám amennyit ezek már össze/vissza ígérgettek, majd letagadták-visszavonták szavaikat, nemigen hallottunk a ´90 óta eltelt közel három évtized alatt.

A folytonosan cserélődő, lényegében mégis állandónak mondható kormánycsapatukkal az a legnagyobb baj, hogy a szakminiszterek első mondatából kitűnik: sem az vezetésükre bízott szakterülethez, sem pedig egyébhez nem értenek, egyszerű teleormani pártcsicskák, akiknek csakis az a fontos, hogy a főnöküknek tetsző dolgok röppenjenek ki ajkaik közül.

Abszolút fölösleges volt a saját kormányukat megbuktató cirkusz, a később felfedezett, jelenlévőkhöz képest kettővel több szavazatgolyó, mert az újonnan kinevezett miniszterelnöknek is felnyílt a szeme: állítólag közölte is a főnőkével, többé nem tekinti annak, már ő is nagyfiú lett. A költségvetés körüli abrakadabrának sem biztos, hogy lesz érdemi hatása, mert semmiből legföljebb csak semmit lehet előbűvészkedni. Holott bedobták a magánnyugdíjalapok lenyúlásának lehetőségét, de a gyors és azonnali felhördülés miatt a pénzügyminiszter a legkézenfekvőbb módszert választotta: letagadta, sőt az őt kérdezőket butasággal gyanúsította.

Ennek a csapatnak volna elég holmi kis hevenyészett akadály?! Csak nagyon szigorú törvény tudná megállítani az ígérgetéseik folytonos zuhatagát!