Németh Zsolt a választásokról: nem babra megy a játék

Krónika 2017. július 16., 11:48

Bízom abban, a határon túli magyarok is tudatosítják, hogy a jövő évi választásoknál „nem babra megy a játék”, és magyar állampolgárként alakítaniuk kell a magyarországi politikát is – jelentette ki Németh Zsolt.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában beszélt az idei 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) programjairól.

Az MTI beszámolója szerint úgy vélte, a Tusványos sajátos keveréke a fesztiválnak és a szabadegyetemnek. Németh Zsolt úgy fogalmazott: Tusványos „a legkomolyabb fesztivál és a leglazább szabadegyetem a Kárpát-medencében”. Mint mondta,

a rendezvénnyel kapcsolatban magasak az elvárások, több tízezer vendéget várnak.

Számos miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök is elmegy majd el a rendezvényre, de a szellemi, gazdasági, társadalmi élet meghatározó szereplői, határon túli vezetők, pártelnökök, nemzetközi meghívottak is ellátogatnak Tusnádfürdőre, tette hozzá.

Németh Zsolt jelezte, a rendezvény az idei mottója „A biztos pont”. A hosszú vita után választott mottó arra utal, hogy

„egy recsegő-ropogó világban” nagyon fontos a politika számára is, hogy megtalálja azt a biztos pontot, amelyből „ki lehet fordítani a megoldást”.

„A magyar egy megosztott nemzet, és fontos, hogy a határon túli magyarok és Magyarország is tudatában legyenek a megosztottságnak és az ebből fakadó feladatoknak. Az elmúlt években képesek voltunk arra, hogy felépítsünk egy olyan határokat átívelő nemzetegyesítő politikát, amely megkülönböztethetővé tett bennünket, hogy elkötelezettek vagyunk a nemzetegyesítés és az ehhez szorosan kapcsolódó autonómia ügye mellett” - fogalmazott Németh Zsolt.