Lausanne-ban is a Viitorul „lett” Románia labdarúgóbajnoka

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. július 13., 13:47

A Viitorul kezdi meg címvédőként a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2017–2018-as szezonját, miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtöki döntésével helyben hagyta az elmúlt idény végeredményét.

Másodszor is bajnokságot „nyert” a Viitorul Fotó: FACEBOOK.COM/ACADEMIAHAGI

„A kollegáim már behűtötték a pezsgőt. Örülünk, hogy nem változott meg az, amit a pályán kiharcoltunk, mert mi vagyunk Románia bajnokai” – nyilatkozta Cristian Bivolaru, a konstancaiak ügyvezető igazgatója, miután megtudta a háromtagú lausanne-i testület ítéletét.

Ő már a szerdai meghallgatások után is bizakodódó volt, akárcsak a sikerüket megóvó George Becali, az FCSB tulajdonosa, csakhogy utóbbi már a sporttörténelmi unikumnak számító ügy lezárása előtt elbizonytalanodott.

Ismeretes, hogy a Liga 1 2016–2017-es szezonját úgy nyerte meg a Viitorul, hogy holtversenyben végzett az élen az FCSB-vel, és a rangsoroláskor csak a rájátszásban rendezett egymás elleni mérkőzéseiket vették figyelembe.

{K2}

A bukarestiek szerint a szabályzat értelmében az alapszakaszban lejátszott összecsapások is számítanak – és akkor ők végeztek volna az élen –, ezért megóvták a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által hitelesített végeredményt. A CAS sürgősségi eljárással tárgyalta az ügyet, mert pénteken sorsolják a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörét, amelyben így a Viitorul a bajnoki ágon, az FCSB pedig a nem bajnokok ágán fog szerepelni.

{K1}