Bizakodó a kormány kórházügyben

Krónika 2017. július 13., 11:31

Minden szükséges intézkedést megtesz az egészségügyi minisztérium annak érdekében, hogy 2018-ban minél előbb elkezdődhessen – a Kolozsváron, Jászvásáron és Craiován helyet kapó – három regionális sürgősségi kórház építése.

Erről Florian Bodog egészségügyi miniszter biztosította Corina Creţu uniós biztost közösségi oldalán – számolt be az Agerpres hírügynökség. A regionális politikáért felelős európai uniós biztos a Mihai Tudose kormányfővel folytatott megbeszélés során közölte, hogy

Románia meg fogja kapni az Európai Befektetési Bank támogatását a három regionális kórházra, amelyeket jövő évben kezdenek el építeni.

Mihai Tudose azt nyilatkozta Brüsszelben az európai alapokról, hogy a héten 600 millió eurót sikerült felszabadítani. Corina Creţuval való találkozása apropóján a kormányfő kijelentette, hogy az uniós biztos „fantasztikus támogatója” Tudose leszögezte: a három regionális kórház építésére szeptembertől az év végéig lebonyolítják a közbeszerzési eljárást, hogy jövőre megkezdhessék az építkezést.