Liga 1: csütörtökön „avat” bajnokot a lausanne-i sportdöntőbíróság

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. július 12., 17:29

Marad a Viitorul, avagy az FCSB lesz a 2016–2017-es labdarúgóbajnok Romániában? – ezt a kérdést fogja csütörtökön koradélután megválaszolni a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), miután a szerdai tárgyaláson minden érintett felet meghallgattak.

A DigiSport helyszíni tudósítója szerint Cristian Bivolaru, a konstancaiak klubmenedzsere optimistán nyilatkozott a meghallgatások után, és véli, hogy sikerült meggyőzniük a háromtagú lausanne-i testületet az igazukról.

Az FCSB tulajdonosa, George Becali eközben úgy vélekedett, hogy Gheorghe Hagi együttese „érzelmi” síkra terelte a védekezését, amikor felemlegették az ő régi peres ügyeit.

„Azt is mondták, hogy Becali az egész országban azzal dicsekszik, hogy nyerni fog, és ez felzaklatta a Viitorul játékosait a legutóbbi meccsükön. Több ügyvéddel is beszéltem, akik szerint

a törvény szövege alapján nem veszíthetek, de ha érzelmi alapon hoznak majd döntést, akkor valószínűleg a Viitorul lesz a győztes”

– fogalmazott a DigiSportnak.

Ismeretes, hogy a Liga 1 2016–2017-es szezonját úgy nyerte meg a Viitorul, hogy holtversenyben végzett az élen az FCSB-vel, és a rangsoroláskor csak a rájátszásban egymás elleni rendezett mérkőzéseiket vették figyelembe. A bukarestiek szerint azonban a szabályzat értelmében az alapszakaszban lejátszott összecsapások is számítanak – és akkor ők végeztek volna az élen –, ezért megóvták a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által hitelesített végeredményt.

A CAS sürgősségi eljárással tárgyalja az ügyet, mert pénteken sorsolják a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörét, ahol a Viitorul és az FCSB helyezésétől függően a bajnoki ágon, avagy a nem bajnokok ágán fog szerepelni.