Még a fellépők autóját is átvizsgálja a rendőrség az Electric Castle fesztiválon

Krónika 2017. július 12., 14:35

Fémdetektorral vizsgálják át a bonchidai Electric Castle fesztiválra érkezőket és csomagjaikat, az autókat pedig pirotechnikai szempontból is átvizsgálják – jelentette be szerdán Ciprian Miron, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság parancsnoka.

Naponta közel harmincezer résztvevőt várnak idén az Electric Castle fesztiválra

A rendvédelmi szervek által foganatosított óvintézkedések újdonságnak számítanak a Kolozsvár közelében fekvő településen öt éve rendezett fesztivál történetében.

Ciprian Miron szerint a hatóságok mindent megtesznek a bonchidai fesztivál biztonsága érdekében, a rendezvényre 25-30 ezer résztvevőre számítanak minden nap. „A fesztivál ötödik kiadásához érkezett, és mostantól kezdődően 24 órából 24-ben pirotechnikai ellenőrzéseket végzünk, erre szakosodott rendőrök segítségével. A nagyszebeni kutyás rendőrök is három csapattal segítik az ellenőrzést" – nyilatkozta a rendőrparancsnok egy sajtótájékoztatón.

A rendőrparancsnok leszögezte, semmi nem utal arra, hogy bárki merénylet elkövetésére készülne, egyszerűen csak biztonságosabbá akarják tenni a rendezvényt az új intézkedésekkel.

A rendőrség vezetője szerint a fesztivál helyszínére minden gépjármű egyetlen kapun keresztül fog bejárni, így a szolgáltatók és a fellépők autóit is átvizsgálják majd.

Bonchida község területén naponta 100 rendőr, ugyanennyi csendőr, 50 katasztrófavédelmis, több orvos és elsősegélynyújtó önkéntes fog szolgálatot teljesíteni a fesztivál ideje alatt.

„Az infrastrukturális vagy időjárással kapcsolatos gondok ellenére az elmúlt öt évben az Electric Castle bebizonyította, hogy sikeres rendezvény, amely által a megye is nyer. Mi is és a hatóságok is azon dolgozunk, hogy Kolozs megyét népszerűsítsük és hogy megmutassuk a fesztiválozóknak, jól szervezett eseményről van szó" – idézte az Agerpres hírügynökség Andi Vancát, a fesztivál kommunikáció igazgatóját.

A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság parancsnoka szerint tavaly 19 személynél találtak etnobotanikus szereket, súlyosabb eseteket nem észleltek. Az Electric Castle fesztivált idén július 12-e és 16-a között rendezik Bonchidán, ahol több mint 250 művész lép színpadra.