A közösségi médiában is őszintén – Szabó Hédi a vloggerkedésről

Bede Laura 2017. július 12., 14:03

A szépségápolásról, divatról, sikerről beszélt Szabó Hédi magyarországi vlogger a hétvégén Marosvásárhelyen. A 23 éves egyetemista a Krónikának is beszámolt tevékenységéről.

Rajongói szelfi. Szabó Hédi (balra) szerint őszinteséggel meg lehet nyerni az embereket Fotó: Bethlendi Tamás/Vibe

Először járt Erdélyben Szabó Hédi magyarországi vlogger (internetes videónaplót vezető személy), aki a marosvásárhelyi VIBE fesztivál nyári egyetemi programjainak keretében beszélt a Hédinke elnevezésű YouTube-csatornájáról.

„Ahhoz, hogy aktív maradjon a csatornám, heti két-három alkalommal kell feltöltsek valamilyen tartalmat, a nyári vakációban már sokkal több időm lesz, többet tudok foglalkozni vele” – mondta el a Krónikának Szabó Hédi. Hozzátette, először blogot (internetes naplót) hozott létre, és közel egy éve készítette el a videócsatornáját, amit nem szeret kategorizálni,

a témái között szerepel többek között a szépségápolás, öltözködés, utazás, filmek, életesemények.

„Nem akartam, hogy kimerüljön a személyiségem, úgy éreztem, hogy ennél több vagyok. A blogra saját magamért kezdtem el tartalmat feltölteni, de már unok ezzel foglalkozni, mert rájöttem, hogy nem szeretek írni. Szeretek szép képeket készíteni magamról, vagy ha engem fotóznak, valamint videózni is sokkal gyorsabban lehet” – részletezte a vlogger.

Mint mondta, azt a tartalmat nem teszi publikussá, amely unalmas, vagy rossz példát mutat vele. Szabó Hédi

szereti a saját eszméit hirdetni, jó példát mutatni, és szerinte mindenképp ki kell állni az értékek mellett.

„A sikeres YouTube-csatornához először is személyiség kell, fontos az izgalmas tartalom, a minimális technikai felkészültség, valamint egy kis érzék a vágáshoz. A reklámból nem jön be sok pénz, de ha valaki elkezdi támogatni a csatornát, akkor már meg lehet élni a vlogolásból. Először én kerestem szponzorokat, kellett pár év ahhoz, hogy támogassanak” – fejtette ki a magyarországi lány.

A fiatal vlogger arról is beszámolt, hogy vegetáriánus, ezért nem használ állatokon tesztelt termékeket, valamint az ilyen készítményeket forgalmazó cégek támogatási ajánlatait is mindig visszautasítja. Szabó Hédit jelenleg több mint negyvenezren követik, a vlogger szerint a jó Instagram-oldal felpörgeti a YouTube-csatornát, és ez oda-vissza működik. A fiatal felnőtteket tekinti célcsoportjának, főként a 14–24 év közötti lányok követik.