Arany-emlékév: vers- és novellapályázatot hirdet a Magyar Írószövetség

MTI 2017. július 11., 10:40

A Magyar Írószövetség - csatlakozva az Arany János születésének 200. évfordulójára meghirdetett emlékévhez - vers- és novellapályázatot írt ki 45. életévüket még be nem töltött alkotók részére új művek létrehozására.

A pályázatok célja a magyar irodalom egyik legnagyobb alkotója, Arany János megidézése hommage, pastiche vagy egyéb lírai műfajban, illetve fordulatos novellákban, továbbá

közel hozni a mai olvasókhoz a költő alakját, sorsát, művészetét magas színvonalú költemények, írások formájában

- közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Írószövetség.

Mindkét pályázat kiírása szerint a Magyar Írószövetség, a Szépírók Társasága, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör, az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság tagjai küldhetnek be munkákat, tematikai megkötés nélkül.

A versek és novellák beküldésének határideje október 10.;

a legfeljebb 50 sor terjedelmű költeményeket, illetve legfeljebb 25 ezer karakter terjedelmű elbeszéléseket szakmai zsűri bírálja el.

Mindkét pályázat első helyezettje 300-300 ezer, a második díjjal kitüntetettek 200-200 ezer, míg a harmadik helyezettek 100-100 ezer forint pénzjutalomban részesülnek; a zsűri által legjobbnak ítélt műveket a Magyar Írószövetség saját honlapján is publikálja.