Történelmet írtak a „vén rókák”: a Voluntari nyerte a Román Szuperkupát

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. július 10., 15:00

A Voluntari csapata Costin Lazăr fejesgóljával legyőzte az egy órán keresztül emberhátrányban futballozó Viitorult a Román Szuperkupáért kiírt mérkőzésen.

Fotó: Frf.ro

A Román Kupa után a hazai Szuperkupát is elhódította a Voluntari labdarúgócsapata, miután vasárnap este 1-0-ra legyőzte a bajnok Viitorult. A Botoșani-ban rendezett mérkőzésen az Ilfov megyei együttes a 12. percben törte meg az ellenfél védelmét, amikor Laurențiu Marinescu akciójából Costin Lazăr befejelte a labdát a konstancaiak kapujába.

A 36 éves, korábbi Rapid-játékos tavaly tért vissza a Liga 1-be a Görögországban eltöltött három szezon után, de mostanáig nem tudott eredményes lenni új csapatában. Mostani gólja ugyanakkor elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy Claudiu Niculescu csapata magasba emelje története második kupáját, mert a Ionuț Vînă 32. percbeli kiállításával emberhátrányba kényszerült ellenfél nem tudta ledolgozni a különbséget.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy újonnan alapított kiscsapattal két trófeát is elnyerek. Ez egészen elképesztő"

– örvendezett a középpályás, aki szerint keretük „vén rókái” tudták, hogyan őrizzék meg az előnyt a Viitorul kiválóan játszó fiataljaival szemben. Az ugyancsak volt rapidos csapatkapitányuk, a 36 éves Vasile Maftei is meglepettnek mutatkozott a siker miatt, és szerinte ez kimondottan önbizalomnövelő a folytatásra nézve.

A Viitorult edző Gheorghe Hagi több újoncot is pályára küldött, miközben Romario Benzar és más kulcsemberek kimaradtak a keretéből. Ezzel együtt a labdabirtoklásban szinte végig jeleskedtek, csak a helyzetkialakításaik hiányoztak az ellenfél kapuja előtt. „Bosszant, hogy nem nyertünk” – ismerte el a szakember, aki bevallása szerint azért nem vette át a második helyezettnek járó érmet, mert „a második helyezett mindig a kispadon marad, a győztes élvez prioritást”.  Krónika

Tragikus csapatbemutató Medgyesen

Mialatt a Viitorul és a Voluntari „élesben" mutatta be a 2017–2018-as szezonra összeállított keretét, addig a Medgyesi Gaz Metan egy kisebb gálával készült hazai közönsége előtt, hogy Cristian Pustai edző egy „házi meccsen” mutassa be az új és régi játékosokból álló alakulatát.

Az esemény azonban tragikus fordulatot vett, amikor az öregfiúk meccsén a klub egykori futballistája és jelenlegi versenyszervezője, a 60 éves Ioan Aloman szívrohamot kapott és összeesett a pályán. A helyszínen lévő mentőorvosok azonnal megkezdték az újraélesztését, majd a helyi, később pedig a marosvásárhelyi kórházba szállították a kritikus állapotban lévő férfit, de az életét már nem tudták megmenteni.

A Gazistul.ro szurkolói honlap beszámolója szerint a medgyesiek drámája ezzel még nem ért véget, mert bár az öregfikúk meccsét lefújták, mintegy két órával később a Liga 1-es együttes tartott bemutatót, amelyen a 27 éves hátvéd, Roberto Romeo eltörte a kezét, és kórházba kellett szállítani a helyszínen nyújtott orvosi ellátás után.